Pytanie o felgi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, czy może mi ktoś powiedzieć czy do Essiego MKV weszłyby alu 15"? Na jakiej oponie i czy nie tarłyby przy skręcaniu?
Pozdro

opal powiem ci tak... wszytsko idzie jeśli sie chce ale 15-stki spokojnie wejda... tylko może będziesz musiał mieć zrobiona tzw. "glebe" aha a co do oponek to 205 czerokość ale niższy profilek najlepiej... ale szersze też wejda

ja mam 205/50/15 i bez problemu sie jezdzi. Z przodu zalozylem tylko ostatnio 195/50/15 i jest lepiej niz na 205, bo lzej sie kreci kierownicą i nie jest tak ciezko dla silnika.

Cytat:
2005-09-16 15:00:30, Opal pisze:
Witam, czy może mi ktoś powiedzieć czy do Essiego MKV weszłyby alu 15"? Na jakiej oponie i czy nie tarłyby przy skręcaniu? Pozdro

no a ja mam przy kombiaku alusy z oponami 205x50x16 i jest ok, masajów nie wożę

dodam jeszcze,ze chciałam oponki zmienic na 205x55x16, ale oponiarz stwierdził,ze tarłyby na dziurach

diabełek, powiem Ci że nawet profil 50 też jest trochę za duży

ale wiele zależy również od felgi

Cytat:
2005-09-16 16:19:36, slawas1 pisze:
diabełek, powiem Ci że nawet profil 50 też jest trochę za duży ale wiele zależy również od felgi

sławas, zajrzyj do postu o tytule, łyse oponki, co powiesz mi na ten temat? mam problem, bo auto pływa nawet na najmniejszych nierównosciach, samo prowadzi,czy to przez łyse oponki czy cos poważniejszego?