Wycieki R3 pod serwem - pompa do wymiany ??

« Poprzedni | Następny »
witam forumowiczow
w sumie wszystko napisalem w temacie no ale sprecyzuje,
ostatnio wymienialem gumki pod zbiorniczkiem bo myslalem ze tam spiernicza plyn... przewod jeden pekl to wyminilem obie strony.... no i myslalem ze juz nie bedzie sie lalo po czym wyjezdzam z garazu a tam zielona plama - wiadome ze R3 zlookalem gdzie to wycieklo i wydaje mi sie ze to pomiedzy pompa a serwem cieknie...
pompa nawalila ??
po ile laza takie pompy ??

Przerabiałem nie dalej jak miesiac temu. Gdzieś mi ciekło i zanim zlokalizowałem wyciek troche mineło, a cieklo sobie miedzy serwem a pompą. Niestety pompa do wymiany, bo nie ma sensu wymieniać gumek, bo to nic nie da. Pompa kosztuje hmmm.... coś około 40 zł.

To chyba wszystko w tym temacie.

ok dzieki za potwierdzenie....

tylko cena mi nie pasi dzwonilem do dwoch sklepow w kraku i chca 70-80 zl za pompe ta orginalna fenoxa..... tam w gdyni musisz miec fajnie ze 40 tylko

Wy w Krakowie macie jeszcze lepiej - zobacz tutaj.

no to fakt, co racja to racja
tylko ze jeszcze tam nigdy nie bylem i bede hehehe

pozdrawiam

ruskie auto ruski płyn-NEWA .Ruskie gumy przystosowane sa do tego płynu. Podobno R3 lub DOT rozwarstwiaja ją

Taki motyw mi się przypomniał.
U teścia w Vectrze która została sprowadzona z Niemiec i stała w komisie nie jeżdżona jakiś czas też pojawił się w tym miejscu wyciek płynu. Zygnął raz i przestał - po prostu auto które stało dostało ciśnienia i wywaliło.... ale przestało i teraz jest spokój.
Z tego co wiem, to jeździsz cały czas więc na samoistne "naprawienie" raczej bym nie liczył

pompa zmieniona takze lajt... tylko z kasa nie jest lajt bo za wyregulowanie zaworow i zmiane pompy + wyregulowanie plywaka w gazniku zabral 110zl z mojego portfela dalem mu wszystko jedynie kupil plytki pod zawory ale to grosze kosztuje...

« Poprzedni | Następny »