Problem z odpalaniem

« Poprzedni | Następny »
podstawowym problemem ktory mnie meczy to to ze nie moge odpalic samochodu ,do tej pory stał on w garazu remontowany wiec nie odczuwałem zabardzo tego problemu teraz gdy juz pora go odpalic poprostu nie reaguje.akumulator został wyjety i rpobowałem odpali na kable z innego samochodu ale tez nic lampki sie swieciły po czym zgasły i dupa nawet nie zdażyłem odpalic ... jak sie odpala samochod na korbe? probowałem majsterkować samemu i w 2 osoby trzymajac na zapłonie stacyjke... ale dupa nic nie wyszło i kolejne pytanko to to czy dodawac uszlachetniacza do bajurki ? juz wiele spotkałem osob ktorzy mowi mi ze dodawac jak i nie dodawac...wiec ja juz sam nie wiem ja dodawałem ale kopciło ;( prosze o rade

[ wiadomość edytowana przez: krycho dnia 2005-09-23 03:17:14 ]
[ powód edycji: zmiana tytulu! Adam prosze, nazywaj konkretnie problem! ]

Proszę napisz co było robione w aucie,a dopiero potem można porozmawiać o reszcie.

adam najpierw zapłon ustaw przekrec koło dolne na znak srodkowy kiedy 4 cylindek jest na samej gorze (sprawdzisz to wykrecajac swiece i wkładajac srubokret jesli nie bedzie wchodził głeboko masz tłok) ustawiasz zapłon(aparat) tam gdzie masz iskierke i nie ma bata zapali

Cytat:
2005-09-22 19:55:30, eureka pisze:
Proszę napisz co było robione w aucie,a dopiero potem można porozmawiać o reszcie.

wyregulowany luz na zaworach ,przeczyszczony gaźnik hehe a z tych rzeczy bardziej zblizonych do problemu to w rozruszniku bylo wszystko wymienione łacznie ze szczotkami bodajże.zapalał i wkoncu odmówił ,zgrało sie to z rozładowanie akumulatora(poprostu padl zupelnie) i od tej poru ni chu chu nie odapala jedynie na pych.aresen o jakie kolo dolne chodzi? nie zabardzo kojarze

Cytat:
2005-09-22 20:25:41, adam_p1 pisze:
aresen o jakie kolo dolne chodzi? nie zabardzo kojarze

Dolne koło na pasek klinowy, to zamontowane na wale korbowym

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2005-09-22 22:35:34 ]

Cytat:
2005-09-22 20:27:25, andrzej_krakow pisze:
Dolne koło na pasek linowy, to zamontowane na wale korbowym

dokładnie czyli to (gdzie ty masz łatwiej) mozesz sobie korba pokrecic

Ja osobiscie widzaiłem trzech co korba krecili na zlocie

hehe praktyczne urządzonko musze jedynie akumulator skołować na chwile próby

« Poprzedni | Następny »