| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DJ_DAR3K Łada Samara Kraków | 2005-09-27 19:41:11 witam wszystkich forumowiczow !
szukam i szukam usterki ktora jest w tym watku >>> KLIKNIJ <<< no i postanowilem zmienic swieczki bo jedna byla wypalona ? nie wiem taka dziwna... kupilem NGK VL02 BPR6E tak jak >>> TUTAJ <<< pisza ze sa super i wogole... przedtem mialem firmy "ISKRA" i dzis zalozylem "NGK" no i myslalem ze cos sie poprawi a tu jeszce gorzej :| :/ co prawda auto pali na dotyk (z tym nigdy problemow nie miala)
przejechalem nia troche i wydaje mi sie ze bardziej mulowate i slabsze i dzieje sie to samo co w tym watku o gazniku..... :/ przerwe ustawilem na 0,75 po przejazdzce odkrecilem swiece i na wszystkich jest bialy nalot... zadna nie zalana - pala wszystkie gary... mozna cos zdzialac jeszcze ?? |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2005-09-27 20:51:24 Mowie z gory ze nie wiem co to za swiece, ale proponowal bym zalozyc swiece do Samary i do tego silnika ktory masz.
Cieplota i inne parametry swiecy odpowiadaja min za jej "plukanie" czyli za odpadanie "syfu". Zle dobrana, moze powodowac jaja. Proponowal bym rowniez zajac sie gaznikiem i zaplonem przyokazji. |
DJ_DAR3K Łada Samara Kraków | 2005-09-27 21:25:28
no jak narbardziej do samary one sa swiadczy o tym ta oto nota katalogowa >>> KLIKNIJ <<< w starych swiecach kolorek byl taki brunatny... czyli dobry ale to biale co jest teraz to napewno z tego wzgledu ze nie duzo przejechalem nia i nie mialo kiedy sie cos tam odlozyc... poza tym ten co mi regulowal zawory mowil ze obcial ja maxymalnie na paliwie ale co z tego jak pali wch** :/ albo wskaznik pokazuje cuda... bo juz tyle razy sprawdzalem na kanale czy nie ma gdzies przeciekow itp i nic nie wyniuchalem..... w dupe tez nie dostaje poki co a pali ile chce... jutro mam zamiar jechac do speca od gaznikow takze moze sie cos jescze dowiem... a teraz zdzialam cos jescze ?? np bawiac sie wielkoscia przerwy na swiecy ?? czy nic ? |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-09-28 15:33:58 ja mam NGK i nie nazekam fakt ze na 3 diodowych boscha miał lepszego buta ale na tych chodzi płynniej we wszystkich zakresach... sprawdz w katalogu jakie sa do samary (inne sa do gaznikowej inne do wtryskowej) |
DJ_DAR3K Łada Samara Kraków | 2005-09-28 17:36:10 dobra to raczej nie swieczki....
bylem u speca od gaznikow no i dupa znoof sie nie zabral za niego wszystko przez serwo :/ ciagnie lewe powietrze pewnie poszla membrama w srodku... nie pali przez to na 3 gar bo tam jest wpiety od serwa.. |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2005-09-28 19:48:22 ile kosztowały cię te świeczki, bo własnie się przymierzam do zakupu. |
DJ_DAR3K Łada Samara Kraków | 2005-09-28 20:21:09 ja dalem za nie 40zl (komplet) a na allegro widze ze ida za ~7zl + przesylka ![]() |
Yanosik ŁADZIARZ ![]() Lanos Schneidemühl | 2005-09-29 10:57:10
Bo każda elektroda dodaje kilka KM
Jeśli chodzi, że świece były białe, to tak jak pisał Andrzej, to sie sprawdza po kilkuset km a nie po małej przejażdżce. Spadku mocy szukaj w innym miejscu a nie w świecach. ----------------- Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie. |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-09-29 11:23:27
nie jano dawały ciagła iskre w 3 punktach co powodowało lepsze dopalanie mieszanki ![]() |
DJ_DAR3K Łada Samara Kraków | 2005-09-29 14:01:03 no przczyna jest mi juz znana...... dzisiaj zakladam nowe serwo i bedize wzrost mocy bo zapala 4 garki :p
a ile takie boshe 3 elektrodowe ? arsen gdzie ty kupujesz te NGK za 22zl komplet |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-09-29 14:31:40 NO wlasnie, jak kupowalem kosztowaly 40 za komplecik
A 3 elektrody daja to ze masz 3 iskry od razu (przy dobrej swiecy) ale slabsze
jednoelektrodowka w dobrym stanie jest tak samo dobra |
DJ_DAR3K Łada Samara Kraków | 2005-09-29 14:39:53 no to jak slabsze to na to samo wychodzi chyba ze przy wyzszych obrotach z tych 3 zostaje 1 a z jednej iskry nic
no nic ja czekam na zmiane serwa i moze wreszcie skoncza sie problemy z odstaawianiem ludzi na swiatlach ![]() ![]() ![]() |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-09-29 18:03:38
u jasia ![]() |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2005-09-29 18:36:34
Jasio!!!!!!!!!!!! DO RAPORTU!!!!!!!!! |
DJ_DAR3K Łada Samara Kraków | 2005-09-29 19:32:25 no spoko duzo nam to mowi
|
Yanosik ŁADZIARZ ![]() Lanos Schneidemühl | 2005-09-29 22:42:27
Dają jedną iskrę w miejscu gdzie ta iskra ma najłatwiej do "przeskoczenia". Jeśli nawet dałaby 3 (czysto teoretycznie) to ich energia była by łącznie taka jak energia jednej. Włąśnie przeczytałem, ze sie powtarzam, bo dcnt już to powiedział
----------------- Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie. [ wiadomość edytowana przez: Yanosik dnia 2005-09-29 22:46:31 ] |
DJ_DAR3K Łada Samara Kraków | 2005-09-30 19:59:14 no i jestem po zmianie serwa, nie to auto !!
oddali mi dzis samarke no i hamulec leciutko chodzi.... znikly problemy z szarpaniem i wogole plynnie jezdzi.... ziomek mowil ze opoznili zaplon ale nie wiem po co :| (moze kiszka byla) pali pieknie, tylko ze qrcze chwilke odstoi i trzeba dluzej przykrecic nie wiem przez co ? przez ten zaplon ? odwiedzilem jeszcze gaznikowca i ustawil na analizatorze gaznik i ciekawe ile teraz sobie spali... |
Pawel_66 LADA 1500(2103) kraków | 2005-10-01 00:00:23 Samara zawsze na rozgrzanym silniku gorzej pali- musisz po prostu wdepnąć gaz do podłogi na chwilkę i wtedy nie trzeba tak długo kręcić. Przynajmniej u mnie tak było i wszystko było OK
|
Shotgun SYMPATYCZNY GOŚĆ Daewoo Espero Zawiercie | 2005-10-01 07:21:32 Witam.
Jeżeli chodzi o świece NGK to ja już mam je dawno i jest po prostu rewelacja Odczułem malitką poprawę w dynamice i to że silnik naprawdę równiutko pracuje bez regulacji. A co do tego że Samarka odpala źle na gorącym silniku to dziwne bo u mnie na LPG to jest za dotknięciem kluczyka nie trzeba nawet trzymać nogi na gazie. Pozdrowionka |