Dolot powietrza

« Poprzedni | Następny »
jako ze nie znalazłem zadnych info na ten temat na forum chcialem sie dowiedziec czy mozna do gaźnikowcow wsadzic stożkowy filtr powietrza czyt. dolot ?? oczywiscie wiaże sie to z małymi "doróbkami" ale ogolnie spelnia swoja funkcje?

Chyba lepiej pociagnąć wężem zimne powietrze z dziury między reflektorem i chłodnicą.

Cytat:
2005-09-28 20:44:50, Yanosik pisze:
Chyba lepiej pociagnąć wężem zimne powietrze z dziury między reflektorem i chłodnicą.

yanop bedzie sie podgrzewało od chłodnicy ja calyczas mysle jak sie dostac pod nadkole tam przeciez jest zimne powietrze a jak jest sprawne nadkole to woda nie chlapie ale to pomysle potem

Cytat:
2005-09-28 21:30:52, arsen pisze:
yanop bedzie sie podgrzewało od chłodnicy ja calyczas mysle jak sie dostac pod nadkole tam przeciez jest zimne powietrze a jak jest sprawne nadkole to woda nie chlapie ale to pomysle potem

Dlaczego ma sie podgrzewać od chłodnicy? Moze na postoju, bo nawet przy niewielkiej prędkości bedzie nabijać zimne. A do nadkola trzeba sie poprostu przewiercić.

Cytat:
2005-09-28 21:49:27, Yanosik pisze:
Dlaczego ma sie podgrzewać od chłodnicy? Moze na postoju, bo nawet przy niewielkiej prędkości bedzie nabijać zimne.

Cytat:
ale trzeba bedzie wtedy mocno wysunac ów wąż bo jesli nie to i bedzi enaganiac zimne z chłodnicy (ono tez musi sie gdzies podziac)
2005-09-28 21:49:27, Yanosik pisze: A do nadkola trzeba sie poprostu przewiercić.

noo i to własnie najmniej mi odpowiada

czyli sprawa z dolotem nie przejdzie ? praktycznie lepiej bedzie zrobic przedluzke do miejsca gdzie lepiej zasysa zimne powietrze ,a nie bawic sie w modyfikacje starego dolotu?

a wlasnie taka plastikowa odma idaca od filtra powietrza nawet nie wiem gdzie to to po co? to jest nie szczelne i wogule ...zdziadziale

Stozek i tzw. "power rury" przerabial(w sensie przerabial problem) miedzy innymi Bastek. Ostatnio nawet widzialem u niego w aucie rure z gaznika, i na koncu stozek.
Ja za czasow posiadania gaznika oryginalnego, pociagnolem sobie rurke(zwykla polonezwska papier/alu rura powietrza) tam wlasnei gdzie mowi Yanosik - miedzy reflektor a chlodnice. I nie wiem czy to tylko efekt psychologiczny, czy tez rzeczywiscie, ale moim zdaniem lepiej autko ciagnelo.
Pamietajmy ze do tego nalezy inaczej ustawic gaznik.

A oprocz tego poczytajcie/poogladajcie sobie to:

"Chwyt" zimnego w blotnik
"chwyt" zimnego na maske
"Chwyt" zimnego chlodnica/reflektor by Jasiu LKP
"Chwyt" zimnego na maske raz jeszcze

a jest moze jakis wirtualny translator? chetnie bym poczytał ale nie nauczyli mnie w szkolce poslugiwac sie tym jezkiem

« Poprzedni | Następny »