Uszczelka pod glowica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
poszla mi uszczelka pod glowica wlasnie samochod stoi w aso..wymienia tez pasek rozrzadu od razu..skoro i tak rozbieraja wszystko..ale czy to normalne po 113tys? w 1.5 aaa no i calosc kosztuje 5baniek blee

jak na ASO to i tak niedrogo. 113 tyś to faktycznie nie dużo....
Masz gassssss?????

A jednak wcześniejsze gdybania, okazały się trafne

A co do ceny, to naprawdę tanio !!!.

no i po za biegu...calosc kosztowala 680zeta w tym:
uszczelka glowicy 82.25
pasek rozrzadu 70.00
pasek klinowy 44.30
polo posrednie paska klinowego (zuzylo sie i piszczalo) 74.39
+
robocizna 225 wymiana paskow i uszczelki + 25 naprawa klaksonu hehe)
ogolem 681.66
qrde drogie hobby to espero..
ale warsztat polecam...auto grotex ul torunska ASO daewoo

Raczej z pewnoscią nie przepłaciłeś.

Natomiast jest przysłowie - wszędzie jest dobrze, gdzie nas nie ma tzn. nie jest powiedzianie, że i tak za tą usługę zapłaciłeś najmniej mając własnie espero a nie inną europejską markę.

PZDR Piotr

Mi walnęła uszczelka pod głowicą jak miałem 85.000, teraz mam 130.000 i się pięknie trzyma

A u siebie zauważyłem dziś jakiś dymek po zatrzymaniu się (silnik rozgrzany) . Patrzę, a tam rozrząd (ten cały metalowy moduł na górze w silniku 2.0 lub 1. zamoczone w oleju i ... , chyba, ten olej skapując na jedną śrubę mocującą ten moduł , parował i robił "dymek" .

O co chodzi wg Waszego rozeznania ? Tylko uszczelka górna tego modułu rozrządu poleciała ?
Ile to kosztuje ? Bo to chyba nie jest uszczelka POD głowicą ?

to tylko gdybanie z mojej strony ale ja ostatnio wymienialem tez uszczelke pod pokrywa silnika jak sie okazalo ze mam olej przy swiecach..zabieg kosztowal 100zl..no ale to co pisze dotyczy 1.5

Ale Qbaj przepłacił, uszczelka kosztuje normalnie kilkanaście złotych.

ty mnie zolatar nie denerwuj przy sobocie)) ale fakt..ojciec pojechal zaczeli mu wymieniac..i zapytal sie czy 100zeta wystarczy bo on wiecej nie ma w gotowce..no to mu powiedzieli ze spoko..i zaplacil)) nie smiejmy sie ze starszcyh ludzi..a juz tym bardziej z mojego staruszka hehe)))))

Jak miałem problem z tą felerną uszczelką to gdy stałem na skrzyżowaniach to czuć było dziwny smród tak jaby spalenizna a to wszystko przez to że rozgrzany olej skapywał na jakaś rurę i to śmierdziało.... żadne dodatki do paliwa, skrzyń biegów i takich tam drogich duperszmitów nie działało.