Cytat:
|
2005-10-04 15:21:35, eryk325e36 pisze:
To nie moje auto ale pożyczam bo swoje sprzedałem i coś jest nie tak.W ciągu dnia pali na dotyk ,ale po nocy pali za 3 razem z wciśniętym gazem.Pierwsze 2 próby tylko grzanie świec i próba palenia bez gazu 2 razy kończy się fiaskiem.Swiece sprawdzone dzisiaj u mechanika auto nie kopci nawet rano mało pali jedyne co można bysię przyczepić to że przy niskiej prędkości obrotowej szarpie ,ale nie miałem nigdy diesla to nie wiem czy tak ma być .Poproszę o wszelkie sugestie narka.
|
|
przy bardzo niskich obrotach i wrzuconym biegu mi tez szarpie, to jest jakby normalne, dławi się, pare dni pojeździsz i sie nauczysz nie szarpać. A co do odpalania, to nogi nie trzymaj na gazie, a powodem może być cofające się paliwo. pzdr
Ja już od dłuższego czasu mam do wymiany świece żarowe i po nocy odpalam po drugim grzaniu, rzuci troszke silnikiem, zakopci w tym momencie i jest git, a przy odpalaniu nie trzymam nogi na "gazie" , miałem ten sam nawyk ale mi przeszło.
[ wiadomość edytowana przez: Jeztom dnia 2005-10-04 16:34:26 ][ wiadomość edytowana przez: Jeztom dnia 2005-10-04 16:35:41 ]