Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kozlow LOB SYMPATYK Omega 2.5 V6 CD Kwidzyn | 2005-10-17 22:27:46 posiadam omege 2.5 V6 z 95 roku mogę zapewnić, że jest cicha ![]() |
michu808 Omega B Caravan Trzcianka | 2005-10-18 07:12:54 Miałem to samo. z komory silnika dochodziło wg mnie za dużo hałasu. Szukałem dość długo przyczyny. I co się okazało? Na odcinku ok 20cm na podszybiu szyba nie była dokładnie przyklejona. Zerwałem pozostałości starego kleju i wprowadziłem w to miejsce klej poliuretanowy troche z nadmiarem aby dostał się w te miejsca gdzie końcówka pistoletu nie dała rady.
Ku mojemu zadowloeniu w kabinie zrobiło się o niebo lepiej. Jeszcze trochę słyszę tłumik no ale to już inna para kaloszy. Tak więc proponuje przyjżeć się dokładnie klejeniu tej szyby skoro była wymieniana. |
![]() mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2005-10-19 10:14:11 W niektorych omach A,byla podobna historia,problemy z klejem od szyb,wymienianych,na terenie Deutsch Republik ![]() ![]() |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-10-19 18:51:57 nie wiem jak w B no ale w A-w mojej wyciszenie jest mało zauważalne ![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-10-21 16:05:02 poradźcie ![]() czy opłaca sie pobawić okładając omę piankąjak ten koleś w punto,w nie których miejscach zastosował aż 3 warstwy, nie wiem czy spróbować z tym dało by to coś, porównanie jakieś do mat bitumicznych ![]() jak tak to w przyszłym tygodniu bym oblepił podłoge tapianką i zdał relacje co do tego wynalazku czy sie nie pchać bez mat? pozdrawiam |
![]() davo76 Omega 3000 / Eur ... Chelmek | 2005-10-25 11:40:56 Jesli chodzi glownie o odglos silnika to moze warto sprawdzic poduszki pod silnikiem u mnie byly wygniecione i silnik pracowal glosno i surowo teraz pracuje duzo ciszej i mieciutko, a z tymi szybami to moze byc roznie u mnie po wymianie tylnej slysze jakis szum mimo to ze sprawdzilem i wyglada ze jest szczelnie wklejona.
Zle wklejona przednia szyba moze faktycznie przepuszczac duzo chalasu od silnika, wystarczy ze siedzac w zamknietym samochodzie ktos podniesie maske i bedzie wyraznie slychac czy glos silnika jest dalej wytlumiony czy jest taki jakby byla ona...uchylona... ![]() Jesli chodzi o maty to tez jestem ciekawy efektow. |
![]() egoon LOB MEMBER omega B carawan lublin | 2005-11-27 17:11:18 to coś to chyba zaślepka od prowadnicy fotela |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-11-27 17:37:37 a no tak, teraz kojarze, dzięki egoon
pozdrawiam |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-12-05 23:36:19 no jednak nie jest to zaślepka od tej szyny,ponawiam kolejny alarm ![]() pozdrawiam |
OMEGATSZL288 LOB MEMBER Opel Omega A Wola Żyzna | 2005-12-06 09:18:45 Ja tez kiedyś coś takiego znalazłem i to właśnie powinna być ta zaślepka od prowadnicy fotela. |