| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-10-21 00:08:02 najpierw podociskaj bezpieczniki i przekazniki na skrzynce.
dwa - wyjmij plytki tylnych lamp i oczysc sciezki i styki. Jak nie pomoglo, to zajrzyj do skrzynki bezpiecznikow. Wyjmij, poczysc styki, moze je podlutuj.... |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2005-10-21 08:26:00 nie ma masy. obwód zamyka się przez inne obwody. tak jak napisał Adasco poczyść styki |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2005-10-21 16:21:12 i tak jak mowiliscie, przeczyscilem styki tylnich lamp i dziala, a zarowka sie nie spalila tylko poszedl bezpiecznik, pozdrawiam |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-10-25 09:19:39 a u mnie zjarał sie alternator , stabilizatyor napiecia kilka bezpieczników , a wszystko przez uj wie co dodatkowo mam gdzies chyba zwarcie (sie zrobiło po tym) pod zegarami i nie wiem gdzie ..jak jeszcz raz mnie łada wkur..li to dni jej sa policzone! mam dosc teju kupy złomu! w ciagu miesiaca wydac nieplanowane 700zł na naprawy to nie za bardzo zaje..sci! |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2005-10-25 17:07:06 a w ladzie jak elektryka zacznie sie sypac tak juz lipa ![]() |
arii82 MEGA ŁADZIARZ jest ETA była 21100/ ... Chełm/Kulik | 2005-10-25 17:55:22 Arsen miałem wczoraj ten sam problem spaliło mi regulator napięcia żaróweczke w tablicy i dwa bezpieczniki, u mnie przyczyną była luźna śruba w alternatorze, ta do której podłaczone są kable.
Nie miała dobrego styku, zrobiła zwarcie i klopot gotowy. Najgorsze było wymontowanie zegarów, cholera kto umieścił śrubkę pod zaslepką. |
Adik20 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara/Opel Vec ... Pawłowice/ Rybnik | 2005-12-17 18:29:43 Witam, chcial bym sie dowiedziec czy moze ktos wie dlaczego grzeje mi sie w samarce bezpiecznik 16 A w ktory wpiety jest nawiew do srodka wentylator od chlodzenia silnika i tylnia wycieraczka, bezoiecznik sie nie spala ale nagrzewa sie tak ze topi sie ten plastik na ktory nalozona jest ta blaszka, i wyskakuje, co moze byc przyczyna???? |
szymo_n SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada Samara okolice Łodzi | 2005-12-17 18:51:39 witam do Lady polecam bezpieczniki ceramiczne a nie plastikowe.
a odnosnie regulatora(ktoś wspominał wcześniej) to kiedy mi sie rozwalił i miałem za duże aldowanie to poszla mi końcówka mocy w moim radyjku ![]() |
Adik20 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara/Opel Vec ... Pawłowice/ Rybnik | 2005-12-18 06:26:08 tak ale mi chodzi dlaczego sie to az tak grzeje, [przeciez nie powinno sie to grzac do temperatury w ktorej plastik sie topi, jesli bym zamienil bezpiecznik na ceramiczny to cos innego mi sie wypali . musial bym rozkrecic skrzynke z bezpiecznikami i zobaczyc jak sie maja sciezki, bo tez mam taki glupi efekt ze swiatla leciutko mi mrugaja, wszystkie mijania, podswietlenia zegarów itp.. i tez nie wiem skad sie to wzielo, mam elektroniczny regulator napiecia zamaiast normalnego |
arii82 MEGA ŁADZIARZ jest ETA była 21100/ ... Chełm/Kulik | 2005-12-18 08:05:25 Witam!
Mi wczoraj też zaczeły dziać się dziwne rzeczy w ładnej, najpier zaczeło skakać ładowanie, potem dołączyły pulsujące światła a na koniec sfiksowało podświetlenie deski rozdzielczej. Istna dyskoteka!
Tak sobię myślę że może śnieg jest przyczyną tego wszystkiego, bo wczoraj trochę sobie pojeżdiłem ( a raczej na pchałem się) po zaspach. może na zuciło śniegu na alternator i w skrzynkę bezpieczników?? |
Trax SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Dąbrowa Górnicza | 2005-12-18 08:46:05 arii82 ja tak mialem jak mi sie rozłączyla kostka pod kierownica cala deska fiksowala ladowanie , w szczegolnosci na wybojach jak sie luzowala ta kostka |
arii82 MEGA ŁADZIARZ jest ETA była 21100/ ... Chełm/Kulik | 2005-12-18 16:21:32
muszę zajżeć do tych kostek i przy okazji sprawdzę dlaczego mam luż na kierownicy tzn. góra dół, bo chyba tak byc nie powinno |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-12-18 19:27:46
To latająca kierownica to nie jest elektro problem, ale podpowiem co to może być. Pod deską rozdzielczą masz taki stelarz - przez który przechodzi koluma kierownicy i umiejscowiona jest stacyjka. Niestety w tym miejscu ten element się wyrabia na starość i niestety puszczają lekko spawy. Widziałem to na żywo w rozbieranej przez Lewara ś.p. płomiennej Ładzie. Cos czuje, że ma to tez związek z przeszłością auta (patrz stłuczki, wypadki). |
arii82 MEGA ŁADZIARZ jest ETA była 21100/ ... Chełm/Kulik | 2005-12-20 10:29:56
co do przeszłści auta to jestem pewien że bite nie było oprócz tego że sam się do rowu władowałem, ale luz już wcześniej wystepował popatrzę po tych spawach i jka coś będzie nie tak to wymnienie całośc na nowe. Dzięki za radę!! |