Link 4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem sie dowiedziec czy kitos korzysta z usług firmy ubezpieczeniowej Link 4.Pytam sie głównie dlatego ze ostatnio włamali mi sie do samochodu coprawda nic nie zgineło bo alarm odstraszył ale nastepnym razem moze juz niebyc tak dobrze.Głównie interesuje sie ta firma gdyz ubezpieczaja samochody starsze a nie tak jak PZU tylko do 15 lat.Wiec jak ktos posiada jakies doswiadczenia z ta firma to prosze o odpowiedz

doswiedczenie mam niestety tylko w OC.

Niska cena i uprzejma obsluga. Polisa idzie do domciu, pani przez telefon o wszytskim przypomina itp.
Niemniej - AC bym u nich nie wzial! Zwyczajnie bym nie ryzykowal, a slyszalem rozne opinie o ich wyplatach - cos tam kreca...

Ja rowniez z Samarka 15 letnia mam doswiadczenie tylko z OC, ale jak na razie jestem w pelni zadowolony z obslugi klienta
Natomiast posiadam drugie autko 6 letniego Opla Astre II dla ktorego mam wykupione AC w Link4 i juz mialem przypadek gdzie probowalem wykorzystac to AC.
Zona na parkingu wielopoziomowym otarla tylne nadkole i drzwi o metalowa barierke i troche wgniotla blache po mniej wiecej tygodniu zadzwonilem do Link4 aby sprawe zalatwic i tu problem, poniewaz takie kwestie trzeba zglaszac w ciagu 24h od "zdazenia" (o czym niestety nie wiedzialem) i teraz oni tego nie uznaja...
Tak wiec na razie olalem cala sprawe, bo mozna z tym jezdzic, ale ostatnio przegladajac prase zauwazylem ogloszenie pewnej firmy, ktora odzyskuje pieniazki za odszkodowanie AC nawet do 10 lat wstecz i bede chyba szedl ta droga...
Znajomy, ktory ma AC w Link4 i mial jakas stluczke na parkingu i potem sprawy odszkodowania ciagnely sie chyba poltora miesiaca i to z przeszkodami, ale w koncu to zalatwil, tylko strasznie "wieszal psy" na Link4.
Od innych znajomych w kwestii AC w Link4 slyszalem niestety same zle opinie...
Pozdrawiam

Ja rowniez czytalem,ze niestety AC w Link 4 to lipa. Albo nie wyplacaja, albo zanizaja koszt kwoty, ktora wyplaca. Takze raczej nalezy unikac AC w Link 4

Jezeli OC to tlyko Allianz, Link4 albo Samopomoc.

Jeżeli AC to już bardziej renomowane towarzystwa. Ale juz ci moge powiedzieć, że raczej będzie krucho z uzyskaniem AC. Ja mam, ale tlyko dlatego, że mam kontynuację.

Ja OC przenioslem z PZU do samopomocy, AC zostawilem w PZU.
Robilem AC rok temu jak samarka miala 14 lat, ale podobno moze zrobic tez AC auta straszego. Kwestia dogadania. Tak przynajmniej twierdzi znajomy agent PZU.
Ja płace ze znizkami maksymalnymi 160PLN rocznie.
Dodam ze w AC wsadzilem osobno instalacje gazową, radio i głosniki.

[ wiadomość edytowana przez: Qba_Szklarska dnia 2005-11-06 13:24:51 ]

panowie ile tak placicie za furki na rok przy 60 % znizek bo bym oc na malca tam zaplacil i jestem ciekawy jak bedzie roznica miedzy pzu,tam mi wychodzi ok 300zl

Na stronie Link4 jest "Kalkulator skladek OC" i tam mozesz sobie policzyc ile bys musial zaplacic za autko...
klik, klik

[ wiadomość edytowana przez: krycho dnia 2005-11-07 09:16:49 ]
[ powód edycji: klik, klik ]

tak tylko ze 07 nie wymieniaja

nie rozumiem, na co "nie wymieniaja"...
bo jesli mowisz o Link4 to 07 tam jest, tylko trzeba dobrze poszukac

WAZ

he a ja jak zadzwonilem do link4 to mila pani mi obliczyla ze za OC zaplace 1500 zl !!!!!!!!!!!!!!!!! to nie wiem czy to takie oplacalne bo w samopomocy place jakies 700

no wiesz... roznie wychodzi. Jak za pierwszym razem dzwonilem (z lada), to napierw powiedzieli, ze "nie ma takiego samochodu" (2107, 1500), a potem tez cene zasuneli.
ale teraz oc na puga place tylko 600 na rok, w tym szyby i nw.
a w pzu bulilem 700 za pol roku golego OC. No to chyba jest taniej....
no i nie musialem lazic po agentach i o niczym pamietac.

Wy mowicie o OC czy AC ?

jednym i drugim.
Misku - krotko.
OC w link4 - tak.
AC w link4 - NIE.
i to tyle w temacie.
jesli chcesz AC - to tylko w duzych firmach - pzu, warta itp....

Dziwne, a mi się wydawało, że to pzu daje ubezpieczać samochody starsze niż 10 lat, a pozostałe niezabardzo Ja mam wszystko w pzu, więc myślę, że jak AC, to tylko u jakiegoś starszego ubezpieczyciela. A do tego łażenia Adamie, to przysyłają z pzu druczek do zapłaty na poczcie na gotowo wypełniony

no tak, zle zalozyc polise musisz sam, o wplacie tez sammusisz pamietac...

AC uzyskujesz wszedzi po odbyciu dodatkowych (bardzo szczegółowych badan tech.i dotyczy to aut nie sterszych niz 25 lat ) wel tak jak ma leszek po kontynuacji ale składki płacone nie sa współmierne do wypłat i zakresu usługi :| aha pisze na podstawie tego co dowiedziałem sie od policjantów z drogówki oraz w PZU nie wiem jak jest gdzie indziej

A ja ubezpieczyłem oba autka w Cignie. Na moim terenie "oficjalnego" zamieszkania wyszło najtaniej.
Jasiu