Wycieraczki na reflektorach - samara

« Poprzedni | Następny »
i parę pytań z tym związanych.
założyłem silniczki, podpiąłem się do wiązki, ale gdzie szukać wyprowadzenia na przełącznik w kabinie??
jak podłączyć niezależnie spryskiwacze?

I najważniejsze: czy ktoś z klubowiczów może mi zdobyć ramiona nowego typu do samary??!!

pozdrawiam, GÓRAL
KLUB LADA POLSKA

[ wiadomość edytowana przez: Góral dnia 2003-12-20 18:49:47 ]

na elektryce sie nie znam, ale w 07 jest to zblokowane jakos z wylacznikiem spryskiwacza i swiatel...
moze w samarze jest podobnie? poszukaj w ich okolicy....

OFF:
czy ktos zna sposob, zeby ze spryskiwacza nie lecialo nonstop? Ale inny sposob niz igla i elektrozawor - bo to sie u mnie nie sprawdza....

Domyślam się że to adasco?
Mam pytanie,czy masz dwie oddzielne pompki,jedną do świateł a druga do szyby,czy jedną pompkę podłączoną do dwóch układów.U mnie są dwie oddzialnie działajace( a czasem ta od spryskiwacza nie działa,ale to już niedługo bo ją wymienię) i płyn nie cieknie z niczego.
Pzdr Grzesiek
P.S.1Jak coś to zmien zbiornik na taki z dwiema pompkami i powinno byc po sprawie
P.S.2 Góral,opisz mi dokładniej te wycieraczki,jak będe w sklepie to zapytam czy maja coś takiego.

[ wiadomość edytowana przez: Grzesiek_Bialystok dnia 2003-03-30 14:15:10 ]

Goraj w 2107 jest tak, ze jak chesz odpalic wycieraczki na reflektorach o wlaczasz dlugie i dajesz spyskiwacz. Wtedy chodza wycieraczki na reflektorach razem ze spryskiwaczem reflektorow (tak jak Grzesiu wspominal sa 2 silniczki).

Ja u siebie wymontowalem te wycieraczki, bo po pierwsze w miescie rzadko je uzywale, a pozatym dawaly mi jakies spiecie na instalacji. Ja chyba wiem lepiej jak je zdemontowac niz zamontowac)) Mam w bagazniku jeszcze te ramiona, wiec moze na zlot wezme, jaky ktos chcial.

Cytat:
OFF:
czy ktos zna sposob, zeby ze spryskiwacza nie lecialo nonstop? Ale inny sposob niz igla i elektrozawor - bo to sie u mnie nie sprawdza....

Adaś, zrób "kolanko", czyli poprowadź wężyk tak aby jego środkowa część przebiegała niżej niż pompka spryskiwacza i dysze na wycieraczkach.

Grześ, nie wiem jak ci opisać nowy typ.

Stare ramiona są cienkie i schodzą od silniczka pionowo w dół i potem łamia się pod kątem 90*.

Nowy jest grubszy i schodzi w dół pod kątem około 45* i na wysokości dołu reflektora przechodzi w poziom.

Chyba tylko tak mogę to zobrazować.

OK,zapytam w tym tygodniu jak pojade po wahacz
Leszek,Ty kiedyś prosiłeś żeby spytac o cene jakichs elementów blacharskich,sory,zapomniałem,jak coś to pisz na gg co trzeba to moze do hurotwni skocze.
Co do wycieraczek w 2107 na swiatłach.Działają one gdy włączone są swiatła mijania a nie długie(oczywiscie trzeba nacisnac spryskiwacz)
pzdr Grzesiek

Z tymi dlugimi to mozliwe, ze sie mylilem. Ja przynajmniej zawsze tak robilem, jak to cudo dzialalo

Znalazłem fotkę samarki Piotra z wycieraczkami nowego typu

[ wiadomość edytowana przez: Góral dnia 2003-12-20 18:50:17 ]

HO, Ho, hoooo
Moja Samarka na TOPie!
Góralu - jeśli Leszek Gdynia nie będzie mógł Ci pomóc - może mnie się uda..
Po pierwsze spytam w sklepie
Po drugie zobaczę u Teścia w garażu, wydaje mi się, że gdzieś je widziałem...

Piotrzeprzeczytaj jeszcze raz to zauważysz że to ja sie zadeklarowałem poszukać takich wycieraczek w Białymstoku,a nie Leszek w Gdyni
Pzdr Grzesiek

Moja wdzięczność będzie ogromna

Byłem,pytałem,nie ma i nie było

Piotr!!!!!!!!!! w tobie moja nadzieja...

Ja oczywiscie tez sie moge popytac w Gdyni

Początkowo w Samarach włączenie wycieraczek i spryskiwaczy szyby przedniej, przy właczonych światłach mijania, powodowało uruchomienie wycieraczek i spryskiwaczy reflektorów, później stosowano oddzielny włącznik.
Co do spryskiwaczy to stosowano jeden silniczek i trzy elektrozawory.
Pozdrawiam, Krajnik .

zbiornik mam z 2 pompkami.
ale to moze byc to, co opisal Goral...po prostu wezyk i zbiornik sa wyzej i dziala jak naczynia polaczone....
kupie przy jakiejs okazki wezyk i pokombinuje dfac go nizej,
dzieki,
adasco

No i mam....!!!!!
Stegienny, jesteś WIELKI

nie wiem, jak On to zrobił, ale wykopał mi te ramiona w jakimś sklepie, gdzie gość miał ostanią parę i to zamówiona dwa lata temu
archeolog jakiś czy cuś...

no i założyłem... znów przy wydatnej pomocy Stegiennego dzięki Tomuś.
jeszcze tylko elektryka i spryskiwacze i będzie hulało. już nie moge się doczekać.

wycieraczki na r3eflektory to super sprawa
świetnie to wygląda szczególnie na Nivach na okrągłych światłach

na okrągłych lampach, to mi bardzo podobał sie patent z poloneza, gdzie wyciaraczka była montowana centralnie na szkle reflektora i obracała sią dookoła.

« Poprzedni | Następny »