Omega B ogrzewanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie klubowiczow mam problem z ogrzewanie w mojej Omesi 3.0 MV6 z Klima czy ktos moze mi pomoc jaka moze byc tego przyczyna ???
Przewody dochodzace do nagrzewnicy sa gorace a ciepelko prawie wcale nie leci (no jakies leciutko letniawe powietrze)
Po co jest ta banka do ktorej wchodza oba przewody z nagrzewnicy a wychodzi tylko jeden i u gory jest wezyk podcisnieniowy ???

Jak sprawdzic i gdzie jest zawor od nagrzewnicy ????????

I jeszcze jedno z lewej strony za nadkolem jest cos jak pojemnik czarny plastikowy czego nie potrafie okreslic wchodza do tego przewody z chlodnicy dokladniej jeden wychodzacy z gory chlodnicy ???

Pozdrawiam wszystkicj i licze an pomoc bo zimno strasznie

[ wiadomość edytowana przez: bavara dnia 2005-11-10 22:17:06 ]

PORADY

Dzieki za podpowiedz no to juz przwertowalem ale nadal nie wiem jak sprawdzic zawor od nagrzewnicy HELP !!!!

Czy jest to klima manualna czy klimatronik jeśli klimatronik nieraz trzeba zresetować ustawienia silniczków w klimatroniku i będzie ok

to jest klima zwykla i dlatego ten problem pewnie

Cytat:
Czy jest to klima manualna czy klimatronik jeśli klimatronik nieraz trzeba zresetować ustawienia silniczków w klimatroniku i będzie ok

Mario73 mozesz mi powiedziec jak sie resetuje te silniczki?

Cytat:
2005-11-10 22:22:08, bavara pisze:
Dzieki za podpowiedz no to juz przwertowalem ale nadal nie wiem jak sprawdzic zawor od nagrzewnicy HELP !!!!

Nie bardzo rozumiem pytanie.
W Poradach masz fotę tego zaworu.
Sam tego nie robiłem ale myślę, że trzeba go po prostu wypiąć z przewodów i sprawdzić czy reaguje na podciśnienie.

rozumiem z tych fotek ze zawor odpowiadajacy za otwarcie nagrzewnicy to ta banka za kolektorem ssacym do ktorej wchodza 2 przewody z woda a wychodzi jeden i u gory podcisnienie wiec bede probowal powalcze z tym jeszcze i dam znac o efektach dzieki za porady

Pozdrawiam

Miałem podobny problem i kolega " mario73 " może mieć racje wystarczyło usunąc błędy z kompa i grzeje do dziś a przy niskim poziomie płynu w chłodnicy też świruje .

a zima się zbliża

pozdrawiam

afx podaje ci opis
Aby synchronizować silniczki klimatronika należy przy włączonym zapłonie nacisnąć w klimatroniku jednocześnie na ok. 5s przyciski AUTO i OFF. Powinna się włączyć dmuchawa na maksymalną prędkość. I jest OK.

a mam pytanie czy ktos z kolegow nie wie jak powinny byc podlaczone elektrozawory znajdujace sie pod kierownica nad skrzynka z bezpiecznikami w wersji manualnej klimy .Z tego co zdarzylem wykapowac jeden jest od obiegu zamknietego ale nie wiem do czego sluzy drugi ktos tam pomieszal i tez mam slabe ogrzewanie , nie wiem czy jak to dobrze podlacze to rozwiaze to moj problem ale chcialbym tam zrobic porzadek

A powie mi ktos w koncu co to jest ta banka w lewym nadkolu do ktorej wchodza przewody z woda i jest podpieta jakas kostka ???

Cytat:
2005-11-12 16:23:35, bavara pisze:
A powie mi ktos w koncu co to jest ta banka w lewym nadkolu do ktorej wchodza przewody z woda i jest podpieta jakas kostka ???

Ja np. nie rozumiem o co Ci chodzi.
Zapodaj jakąś fotę.

jutro za dnia zrobie fotke

Bavaria ta puszeczka to zawór podciśnieniowy on otwiera obieg wciśnij go i przywiąż opaska a bedzie ciepełko w autku
U mnie to samo ale na razie za zimno aby pogrzebać coby do lata

robert1 ale mowisz o tym w nadkolu czy o tym za kolektorem ???

Ja mam go z boku między kielichem a podszybiem

a to mowisz o tej malej puszeczce do ktorej wchodza 2 male cienkie rurki pod kratka przy szybie i co tam trzeba wcisnac ???

Cytat:
2005-11-13 23:17:47, bavara pisze:
a to mowisz o tej malej puszeczce do ktorej wchodza 2 male cienkie rurki pod kratka przy szybie i co tam trzeba wcisnac ???

Nie to nie to
To co piszesz to jest regulator podciśnienia on tym wszystkim steruje ale tam mozesz mieć zasyfione i dlatego nie otwiera zaworu

Ogrzewanko juz smiga

Poczyscilem zaworki wymienilem wezyk przedmuchnalem pod cisnieniem nagrzewnice no i jak nowe prawie

Dzieki wszystkim za porady i zdjacie
Pozdro...