| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BajkowskiM SYMPATYCZNY GOŚĆ łada 2107 1300 + LPG ... Bielsko-Biała | 2005-11-12 09:36:49 kapie mi z chlodnicy, wlalem uszczelniacz do chlodnic ale nie pomoglo, ponoc z tymi chlodnicami sie nic nie robi, taka z plastikowymi bokami, z jakiego innego samochodu pasuje chlodnica do 2107, z duzego fiata albo poloneza moge zalozyc, a juz myslalem ze bedzie wszystko fajnie jak odbiore od mechanika
[ wiadomość edytowana przez: BajkowskiM dnia 2005-11-12 09:37:35 ] [ wiadomość edytowana przez: BajkowskiM dnia 2005-11-12 10:48:15 ] |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2005-11-14 10:40:52 Jesli dobrze kojaze to ja mam chlodnice z duzego fiata. Jesli dobrze pamietam, to nawet w sklepach sprzedawali chlodnica duzy fiat / lada - jako ta sama.
ALE! Wyszlo ze ma troche inne mocowania - cos trzeba bylo dogiac, gdzies dolozyc plaskowniczek, aby spasowala na mocowania budy. Chlodnice mozna lutowac nawet samemu - ja tak robilem - poki co jest OK - choc i tak chyba przeoczylem jedna dziurke i cos czasem kapnie - tylko nigdy nie wiem czy to z chlodnicy czy z weza. Jeszcze nie wyczailem. W kazdym badz razie konkretna lutownica kolbowa(nie transformatorowa zabawka) i troche cierpliwosci i mozna lutnac samemu. Kupujac chlodnice na zlomie nie masz gwarancji ze kupisz cala, a zlutowac mozesz swoja. Ja kupilem na zlomie - miala byc cala, ale niestety - z tym ze moja stara byla z papieru i nie nadawala sie do tego do czego miala sluzyc po wyjsciu z fabryki, wiec ta ze zlomu dziurawa i tak byla lepsza. |
BajkowskiM SYMPATYCZNY GOŚĆ łada 2107 1300 + LPG ... Bielsko-Biała | 2005-11-14 12:41:24 kupilem preparat w hipermarkecie "uszczelniacz do chlodnic" cena 12 zl (w plynie), nie pomoglo dalej kapalo, w koncu znalazlem na stacji benzynowej shella taki jaki kiedys stosowalem w innym samochodzie za 4,5 zl (w proszku) i co i uszczelnil, jak na razie nie kapie, jesli zacznie znowu, odpukac to sie bede martwil, teraz czeka mnie przeglad a boje sie ze nie przejdzie bo moja ladna bola simerblocki i przegoby kulowe wachacza gornego, dzieki |
BajkowskiM SYMPATYCZNY GOŚĆ łada 2107 1300 + LPG ... Bielsko-Biała | 2006-09-20 00:10:49 dzieki wszystkim za pomoc, preparat w proszku pomogl, cos sie jeszcze saczylo ale sie uspokoilo, juz jest sucho |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2006-09-20 22:10:47 a na pudelku nie ma instrukcji????
zasada nr. 1 - stosuj wg instrukcji, a nie rad. Rozne preparaty moga miec rozne sposoby uzycia. Skoro mowisz, ze opilki, to chyba ten dobry kupiles. Kiedys slyszalem o jakims zelu - ze to fajans. A opilki o ile pamietam, pomagaja. Przeczytaj, gdzie i iile sypac i tak zrob. Lepiej nie probuj oszczedzac, bo nie zadziala ![]() |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2006-09-20 22:26:33 najlepiej kup słoik musztardy sarepskiej i walnij do chłodnicy. pomoże
ewentualnie surowe jajko |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2006-09-20 23:27:48 heca w tym, ze to zatyka tylko tam, gdzie trzeba.
I zrob jak kaza - wgicuj wszystko DO chlodnicy jak pracyje i pozwol sie rozporwdzic. IMO -jak ma zadzialac, to trzeba dac raczej wiecej, niz mniej. |
profil-usunięty SYMPATYCZNY GOŚĆ | 2006-09-21 00:05:20 Wpiernicz cale opakowanie pod korek chlodnicy przy pracujacym silniku i niech sobie chodzi. Pamietam ze ja tak swoja chlodnice uratowalem ![]() |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2006-09-21 00:09:19 Ja zawsze czekałem do pierwszego wlaczenia sie wiatraka i wtedy wsypywałem całe opakowanie bezposrednio do chłodnicy i zostawiałem wlaczony silnik jeszcze z 10 min. |