MotoNews.pl
6 Samara - jak otworzyć klape silnika - zerwany drut (125781/12)

Samara - jak otworzyć klape silnika - zerwany drut

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem tu nowy..Mam Łade Samare 1.3 ale nie o to chodzi w problemie. Zerwał mi się drut który jest przymocowany do wajhy otwierajacej klapę silnika..nie moge teraz jej otworzyc...drutu tez nie moge związac.. jak i co rozebrac zeby otworzyc klapa..dodam ze mam odlączony akumulator i jestem uziemiony

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-12-01 19:40:48 ]
[ powód edycji: korekta tytulu ]

czyli urwal sie przy uchwycie
bierz kombinerki i ciągnij dziada
u mnie też kiedyś w 7 tak było i zadziałalo.

Spróbuje...a gdyby to nie pomoglo to chyba lipa:/

byłem przed chwilą...przeciągnołem kawałek auto na biegu:p ale drut ani drgną

a nie dojdzie do zamka po odkreceniu oslony przedniej pod silnikiem

Na zaśnierzonym podwórku to trudno ale spróbuje po odkręceniu przedniej osłony...słyszałem ze sie da

to wy snieg macie, szczesciarze, ja nie moge nigdzie znalezc, wsio stopnialo.

c do oslony probo, moze faktycznie gdzies sie dobierzesz, nie mialem tego klopotu jeszcze to nie wiem

z tego co widze trzeba zdjąć tą osłne nad światłami, ten kawałej z przodu i tam nad chłodnicą powinnienam sie dostać

Własnie jest to bardzo ciekawy temat szczególnie dla posiadaczy 07 gdzie do mechanizmu nie ma dostepu.Moze wspólnymi siłami opracujem jakis patent na awaryjne otwieranie maski

W ostatecznosci jedz do mechanika - wjedziesz na kanal i Ci otworza od spodu

Witam
w 2107 jest dostęp wbrew pozorom, w akzdym zresztą przypadku, przydatna jest jest pomoc 2giej osoby, która naciśnie maskę w okolicach zamka, to ociązy jego mechanizm i ułatwi otwarcie.
W 2107 maske otwierałem za pomocą zagiętego drutu wsunietego pomiędzy maske a podszybie, przed tą operacją obejrzałem zamek w innej Ładzie, i na tym aucie pasowałem drut.
Powodzenia.

Ja jutro rano bede otwieral takze podziele sie swoimi przygodami..a co do mechanika to niestety wyciągnolem akumulator i wlasnie potrzebuje otworzyc maske aby go wsadzic

[ wiadomość edytowana przez: Marchewagce dnia 2005-12-02 08:39:09 ]

Otworzylem dzis rano..przez pokrywa silnika. Teraz tylko musze sie pobawic bo mam problem z naciągiem linki...ale juz wiem o co chodzi

Cytat:
2005-12-03 13:44:53, Marchewagce pisze:
Otworzylem dzis rano..przez pokrywa silnika. Teraz tylko musze sie pobawic bo mam problem z naciągiem linki...ale juz wiem o co chodzi

Oto chodzi! Jak sam nie podziałasz przy ladzie to się nie nauczysz. Mechanik to na samym końcu jak już popsujesz więcej niż było (pamiętam te początki ). Pozatym na forum zawsze ktoś coś podpowie (nie koniecznie na temat ).

Racja