Stacyjka w celice

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Jestem posiadaczem Toyoty Celica 2.0 GTi rok 1992 i mam następujący problem. Zgubiłem jedeny kluczyk jaki miałem do tego samochodu, zapasowego nie było. Jakimś cudem dostałem się do środka. Muszę dorobić kluczyk, rozmawiałem z gościem który dorabia-powiedział żeby przynieść stacyjkę to dorobi. I z tym właśnie jest problem-nie mam pojęcia jak ją wymontować. Zdjąłem wszystkie osłony, grzebałem i nic. Może ktoś by mógł mi coś doradzic jak ją wymontować? Albo jakiś link z dokumentacją do celici, być może tam coś by było-szukałem w necie i nie mogę zaleźć. Myślałem też o wyjęciu zamka np. z bagażnika, tylko nie wiem czy zamek w bagażniku ma tyle samo pinów w środku co stacyjka i czy po takim dorobieniu będzie pasował do stacyjki? Za wszelką pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam.

Pewniejszy bedzie zamek z drzwi kierowcy lub pasazera.Stacyjka powinna wyjsc razem z calym korpusem opasajacym kolumne kierownicy.Nie pamietam dokladnie ale to jest chyba skrecone w paru miejscach srubami i powinno sie dac bezproblemowo wykrecic.