Emulator OBD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam accorda 1.8 z 2000r. do którego zalożylem instalacje 4 generacji Prince'a . Wszystko jest w porządku z wyjątkiem zapalania sie od czasu do czasu kontrolki check engine. Kontrolka zapala się z tego co zauważylem podczas dłuższych korkow gdy samochód co chwile staje i rusza. Samo zapalenie kontrolki następuje dośc żadko ale jak się już zapali to potem wystarczy gdzieś stanąć na 15 sekund i już znowu sie świeci. Wtedy trzeba zostawić samochód na dłużej żeby chyba przestygl albo coś i już jest normalnie. Żeby wyeliminować problem mialem dołożyć emulator OBD ale sie okazało że nie posiadam złącza OBD w samochodzie a jedynie 5-cio piowe złącze diagnostyczne hondy do którego sie nie dało podpiąć emulatora
Moje pytanie brzmi czy dało by się coś z tym jeszcze zrobić ,czy też jestem już skazany na unikanie korków:>

Witam.
Za żadne skarby nie montuj emulatora OBD bo po to masz instalacje 4 generacji żeby tego nie bylo. W calej europie jest to zakazane. A kwestia zapalania sie kontrolki to najpierw sprawdź dlaczego sie ona zapala w serwisie HONDY. Jeśli z powodu instalacji to jest to tylko kwestia odpowiedniego jej ustawienia tym bardziej PRINSA.