| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
vazyl Miłośnik FSO Fiat 125 Super 1600 Przemyśl | 2005-12-09 22:55:29 Pewnie było już parę razy, ale jeżeli nie chcesz ciać i spawać, to poszukaj skrzynki z ukosnym lewarkiem. Wtedy tylko "podnieść i przykręcić", natomiast jeżeli uparłeś się na pionowy, będzie więcej roboty. Trzeba bedzie wymierzyć o ile przesunie się drążek w stosunku do oryginału. Wyciąć w tunelu dość pokaźną dziurę, aby można to było założyć. Usztywnić tunel w skrajnych miejscach otworu i dorobić jak to nazywasz "trumienkę". Ta ostatnia to już kosmetyka, dlatego, że element przedłużający miedzy skrzynią a samym drążkiem wejdzie Ci w głąb kabiny na wysokość i jak nie uszczelnisz to raz, że będzie głośno, dwa że zimno, a trzy ze będzie tamtendy dostawać się np. woda. Po za tym może się okazać, że drążek od ręcznego będzie przeszkadzał przy zapinaniu 2 i 4 biegu.
Chyba tyle z mojej strony, teżsię przygotowuję do takiego manewru, tyl, że w DFie - pozdrawiam. |
Bodzioo 2xFSO Ryki | 2005-12-10 10:37:09 a co myslicie o zakombinowaniu z konsolą z espero? |
jacekes Miłośnik FSO 125p Poznań | 2005-12-10 14:41:28 Taką fotkę znalazłem
![]() |
Mikso Polski Fiat 125p Street Racer Poznań | 2005-12-15 11:37:50 U mnie było tak:
Fiat rok 83 wiec tunel tylko pod skrzynie 4 FSO. Założyłem skrzynie V od 132 ze skośnym drążkiem ale musiałem troche naciągnąć tunel po stronie kierowcy w bok, aby slimak od licznika nie obijał sie. Otwór trzeba było wyciąć dość spory i teraz musze to jakoś zalepić. Ogólnie siedzi ciasno i nie podoba mi sie to zabardzo. Kolega równocześnie wkładał skrzynie od 132 z pionowym lewarkiem i u niego długość otworu wynosiła prawie 40cm na 15cm. Fakt taktem że skrzynia wyszła w dobrym położeniu i napewno jest wygodniejsza od skośnej. Wiecej przeróbek nie robił bo ma FSO 1500 a nie Polskiego Fiata. |