Linki holownicze, test w Motorze.

« Poprzedni | Nastpny »
Czesc,
Sluchajcie, niedawno w gazecie Motor byl test linek holowniczych i wypadl ogolnie b. slabo. Czym mamy ewentualnie holowac nasze kluski (przeciez to masa spora). Macie jakies sprawdzone linki, wlasnie chce kupic cos sensownego ale po ostatnim tescie to zgroza wieje? Macie jakies sprawdzone typy? Bo jak slusznie redaktorzy motoru stwierdzili, ze linke powinien miec kazdy w samochodzie...
Pozrawiam
Roman
www.romanguitar.com

ja tam z kluski ostatnio przesiadem sie na kruszynke i kazda linak zdaje (chyba bo nie prbowaem) test wytrzymaoci.
Ale w strej klusce mej poprzedni wasciciel pozostawi mi do holowania tzw sztywny hol (skada sie z 3 profili ktre sie skadao za pomoc dziwnych klamerek na kocach byy haczyki aby zaczepi. Powiem ze holowaem na tym Maxi sprintera moja kluska i byo niele.
Widziaem co takiego w sklepie i kosztowao ok 80 z wiec wydaje mi sie ze sie opaca. Linek w zyciu mozna wiecej zuzyc.
pozdrawiam
p.s. a co do linki jeeli ktos hlouje auto i nie umie tego robi (naprzona cay czas linka i wolne ruszanie) to nawet najtrwalsza linka pknie.

Cytat:
2005-12-09 23:08:56, Romanguitar pisze:
...Macie jakies sprawdzone linki, ...

Macie.

Po zrobionym x lat temu wasnym tecie organoleptycznym, poczyem dwie linki (nazw je tutaj "elastyczne, biao niebieskie" - bo i tak jedni chiczycy je pewnie robi niezalenie od nazwy handlowej w PL), przy czym szycia przy zaczepach poszy w kibel (bo oczywicie si rozpruway) i posuyem si znanymi powszechnie wzami eglarskimi.

W tym tescie bya taka "linka" typu tama. Rozleciao si toto na szwach i dodatkowo porozginay si zaczepy.A to wszystko przy sile rwnej 640kg ucigu . Ostatnio ratowaem solltysa i byem zmuszony zakupi co takiego za cae 37 zeta. O dziwo ani szwy nie puciy, ani haki si nie rozgiy.Nie wiem co o tym tecie myle . Sponsorowany jaki czy jak .
Moe solltys si jeszcze wypowie, bo linka zostaa u niego i wiem ze jej jeszcze uywa

Linka ma si dobrze - uywaem jej pniej ze dwa razy (nie ma to jak jazda sztruclem). Nie porozrywaa si i haki trzymaj dobrze.W zasadzie umy, zapakowa i ladu po uyciu nie ma.

ps. tak se j trzymam i trzymam a procenty lec( a no i jeszcze promile za cabelki)

Cytat:
2005-12-10 10:06:53, Solltys pisze:
Linka ma si dobrze - uywaem jej pniej ze dwa razy (nie ma to jak jazda sztruclem). Nie porozrywaa si i haki trzymaj dobrze.W zasadzie umy, zapakowa i ladu po uyciu nie ma. ps. tak se j trzymam i trzymam a procenty lec( a no i jeszcze promile za cabelki)

Spoko. Jak bd potrzebowa to na pewno sie odezw

Ja na takiej tamie cholowaem ome z 35km i wszystko wytrzymao szwy nie puciy a nic si nie stao tylko juz niepamitak gdzie i za ile to kupiem

Tia a pamitacie ostatni zlot i przeciganie liny (linek) o ile pamitam to kto oberwa w klat zerwan link - chyba bolao

Cytat:
W tym tescie bya taka "linka" typu tama. Rozleciao si toto na szwach i dodatkowo porozginay si zaczepy.A to wszystko przy sile rwnej 640kg ucigu . Ostatnio ratowaem solltysa i byem zmuszony zakupi co takiego za cae 37 zeta. O dziwo ani szwy nie puciy, ani haki si nie rozgiy.Nie wiem co o tym tecie myle . Sponsorowany jaki czy jak . Moe solltys si jeszcze wypowie, bo linka zostaa u niego i wiem ze jej jeszcze uywa

No wlasnie, w Motorze byly takie smieszne kilogramy typu 600 cos... to sie kurna przerazilem, nasze bestie sa sporo ciezsze Czyli mowicie, ze ta tasma dziala. Z znacie ta linke z Orlenu, ktora mozna za punkty wziasc?

Dokladnie to o ta linke mi chodzi: http://www.orlen.pl/cgi-bin/internet.exe/portal/ep/contentView.do?BV_UseBVCookie=Yes&channelId=-18925&programId=13045&contentType=ARTYKUL&contentId=33909

Warto?
R.

Cytat:
2005-12-10 12:00:50, Romanguitar pisze:
No wlasnie, w Motorze byly takie smieszne kilogramy typu 600 cos... to sie kurna przerazilem, nasze bestie sa sporo ciezsze Czyli mowicie, ze ta tasma dziala. Z znacie ta linke z Orlenu, ktora mozna za punkty wziasc?

Ta linka wanie z orlenu bya

Cytat:
Ta linka wanie z orlenu bya

No mozeliwe, nie pamietam a gazety nie mam juz...
R.

Najlepsza linka to pas transportowy ma 2.5 tony wytrzymalosci w zwisie czyli mozna powiesic na nim 2.5 tony to duzo wiecej niz waa nasze kluski ostatnio cholowalismy z davo76 na nim 24tony i nawet nie pierdnal

Sotys znw uywa - lineczka cacuni

ps.Marios dawaj ekspresa bo zahetam aku

ja posiadam line do cumowania maych aglwek i bodaje maego kutra rybackiego . ma ju ponad 10 lat i jest niezawodna z tego co wiem mona co takiego zakupi dobrych sklepach eglarskich
a t lin cignaem uka diesla coby odpali biedaczek

« Poprzedni | Nastpny »