MotoNews.pl

Fiat Siena 1.6 16V gaśnie przy ruszaniu z jedynki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem użytkownikiem Fiata Siena 1.6 16V o przebiego 110000km rocznik 1998. W lipcu 2005 zamontowałem instalację gazową (przebieg samochodu 106000 km) Dane instalacji:
reduktor4: AG-KME
zawór gazowy: Autronic
wielozawór: Tomasetto
obudowa wielozaworu: grodków
zawór tankowania : Tomasetto
Centralka: KME
Układ elektroniczny Autronic
Podobno jest to instalacja sekwencyjna IV generacji. Jęsli cjodzi o parametry instalacji to nic więcej nie wiem ale jak ktoś zapyta to oczywiście się dowiem.
Podczas ruszania z jedynki, kiedy samochód jest już rozgrzany i może się przełączyć na gaz, a jednocześnie ruszam spod świateł z 1 biegu, potrafi nieżle szarpnąć ale nie gaśnie (ostro zatelepie). Podczas zmiany biegów z 1 na 2 oraz z 2na 3 odczuwalne jest szarpnięcie przeguba (trzeba naprawdę powolutku puszczać sprzęgło aby szrpnięcie nie było odczuwalne. Na wyższych biegach nie ma takiego efektu. Redukcja biegu z 3 na 2 kiedy samochód naprawdę toczy się wolno skutkuje szrpnięciem a czasami zgaśnięciem silnika.
Odwiedziłem mojego gazownika: coś wyczyścił, coś podregulował, jest duzo lepiej ale to nie to samo co jazda na benzynie. Opisane problemy nie występują kiedy instalacja jest wyłączona i jedę na benzynie. Instalacja jest na gwarancji.
Proszę o pomoc jeśli ktoś wie o co może chodzić. Nie wiem czy mam nadal nachodzić mojego gazownika czy tak to już musi być. Mój gazownik już mnie nienawidzi a ja dostaję tiku nerwowego przy ruszaniu z jedynki.
Proszę o oświecenie
zagazowany Artur

Czy nikogo nie zainteresował mój stan psychiczny?? Oczywiście oprócz jedenj osoby w poczcie którą pozdrawiam.