Żarówki samochodowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad tym jak uzyskac lepsze oswietlenie samochodu, bo to co mam nie podoba mi sie. Reflektory sa marne choc nowe... Od jakiegos czasu obserwoje żarówki i zauwazylem ze istnieja jakies patenty jak na przykald Zarówki ktore daja 50% wiecej mocy ( zarowno Hella jaki i Philips, wydaje mi sie ze sa to 2 dobre firmy ) oraz zarowki "pseudo xenonowe" blue light, czy ktos ma doswiadczenie z takimi zarowkiami i moze mi napisac czy daja one co kolwiek ?? I czy wlasnie firm Hella i Philips sa DObre ??

Z biegiem lat oświetlenie traci na wartości. Podupadają odblaski, szkła , instaka itd. Jeżeli masz nowe lampy to połowa sukcesu. Musisz sprawdzić jaka jest różnica napięcia pomiędzy aku a żarówką lampy. Jeżeli występuje więcej niż 0,5 V proponuję wstawić przekażniki na lampy drogowe i mijania. Mogę przytoczyć że różnica napięcia rzędu 2,5V (np. na aku 13,5 na lampie 11 V) powoduje już 50% mniej światła. Polecam do tego zabiegu dołożyć dobre firmowe żarówki (PHILIPS Vision+) i efekt murowany.
Pozdrawiam.