MotoNews.pl

Naprawa atrap ze znal-u

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
lutowanie znal-u i aluminium

co myślicie??? naprawi się atrapę z ladziany???

lutowanie alu

Cytat:
2005-12-20 11:41:43, rogacek pisze:
lutowanie znal-u i aluminium co myślicie??? naprawi się atrapę z ladziany??? lutowanie alu

Napewno znal da się spawać w osłonach. Co do tego lutowia to zaskoczyło mnie to, zapytam w pracy co to jest ale napewno materiał musi być przygotowany do takiego spajania. W tedy może dać to jakieś rezultaty. Elemęty musisz oczyścić, zszorstkować i odtłuścić. Co do wytrzymałości to uważam te parametry za bzdury ale wytrzymac taka atrapa powinna w aucie. Kwota myslę że jest do przełknięcia i poeksperymetować można by. ale cudów nie oczekiwał bym zwłaszcza ze spajać będziesz doczołowo a takie spoiny lutowane są słabe.

Też myślę podobnie jak przedmówca. A do trudnodostępnych miejsc możesz zastosować przenośny palnik zasilany gazem do zapalniczek, też było coś takiego do zapalniczek Tak przynajmniej mi sie wydaje, bo nie stosowałem tej "kosmicznej" technologii

Witam
Pytanie jest tylko czy jest sens spawac takie elementy, w starszych Ładnych były one chromowane, wiec co z chromem w okolicach takiego lutowania?..

pytałem tylko z ciekawości. mam zapas przednich atrap do trójki. ale wiem że czasami komuś z klubu może się przytrafić awaria.

mam też gaźnik z pękniętym mocowaniem ssania automatycznego i zastanawiam się nad próbą naprawy tego przy pomocy "kosmicznej technologii"

Jak będzie Ci sie nudzić To spróbuj Ciekawe jak to wyjdzie, ale najpierw bym spróbował jakieś próbki porobić kształtowania tej spoiny A co do chromu, to można by spróbować jakieś zaprawki chromowanej Przecież felgi sobie malują na chrom i nie wygląda to aż tak strasznie