Nie wiem Pomocy !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od pewnego czasu przy ruszaniu (nie każdym ) słyszę charakterystyczny dzwięk tzn tak jakby uderzyć w gong tylko raz cos zaskoczy i tyle nie wiem co to może byc . I jeszcze jedno przy 3 tys obrotach na bigu 2,3,4 słychać straszne wycie wiem że to jest sprawa wydechu przechodza drgania na karoserie to jest sprawdzone i dosć często ponoć spotykane tak powiedział mi mechanik wymieniłem mocowania tłumika i od tego momentu tak jest jak można sie tego pozbyć . przy wjeżdzaniu w dziurę czyje jakby tylny most sie cofał wiemże to dziwne ale takie mam odzczucie że szarpnie autem czyto jest wina tuleji od drażków ??
prosze o pomoc zgóry wielkie thx

ps bede miał dostęp do łądy na częsci dziś mam się umówic z gościem oczywiście mówie o ładzie 1300 ma całą na części uprzedzam że pewne części rezerwuje dla siebie bo trudno trafić na takiego sprzeta na części bo na złomach nie mama

Witam
1sze, sprawdź krzyżaki na wale, mogą być wytłuczone
2gie mocowanie tłumika, czy nie uderza w wał, czy w cos innego
3cie, czy nie są wybite gumy na drazkach tylniego zawieszenia ( górne też sprawdź)
4te mógł się rozkręcić most, konkretnie wyjście na wał, dokręcać nalezy ostrożnie na zalecany moment, własciwie powinno się to robić po wymianie tuleji do zgniecenia