Zamki w 2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie problemy z zamkami
1) Po pierwsze czasami bywa tak (ostatnio coraz czesciej) ze nie moge zablokowac drzwi przednich od pasazera trzeba sie dobrze namachac tym guziczkiem albo próbowac zamykac kluczykiem zebys ie zamkneły
2) Nasmarowałem wkładki zamka wazelina techniczna coby łatwiej sie ruszały i wszystko było w porzadku dopuki mrozy nie przyszły.Czy wiecie jaki smar nie bedzie zamarzał na mrozie ?
3) A na końcu to mam problem ze spadajacym zabezpieczeniem wkładki zamka jak tylko lekko przymarznie to zaraz ta zawleczka gdzies spada i trzeba zdejmowac boczek zeby to naprawic

[ wiadomość edytowana przez: krzychuk dnia 2005-12-27 23:27:50 ]

Witam
ad1 wyregulować długości ciegieł, poziome to od wewnętrzej klamki jest na śrubie z możliwością regulacji, pionowe od zewnętrznej klamki można lekko podgiąc, całosc nasmarować na wypadek gdyby dostałą się woda
ad2 kiedy wkładki są nieszczelne, np po próbie włamania i ten plastkikowy dynks nie przysłąnia wejscia klucza, to albo czesto smarować, albo wymienić wkłądki na nowe, niestety nowe są dużo gorszej jakości niż te sprzed lat, zapas smarowwidła w środku szybko się wyczerpuje i jest znowu ten sam problem,
może dałoby się uzyć wkładki lepszej jakości od innego auta?..
ad3 pewnie zawleczka jest pogięta, lub źle montujesz, musi wchodzić ciasno i przyciskać zamek do blachy, wypukłością do wewnątrz, tak by dociskać wkładke do blachy

Cytat:
2005-12-27 23:26:33, krzychuk pisze:
[...]
2) Nasmarowałem wkładki zamka wazelina techniczna coby łatwiej sie ruszały i wszystko było w porzadku dopuki mrozy nie przyszły.Czy wiecie jaki smar nie bedzie zamarzał na mrozie ?
[...]

Ja używam od lat oleju wazelinowego. Jedno solidne smarowanie na początku sezonu i do wiosny spokój.
Pozdro.