Co można przełożyć z 2107 do 2105?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Tak się nieszczęśliwie złożyło że ostatnio robiłem moją Ładę tak że nadaje się na złom...(2107, 1500cm3, 5 biegów). Mimo tego silnik, skrzynia biegów i praktycznie wszstkie części poza blachami z prawej strony są ok.

Mam okazję kupić Ładę 2105 - silnik 1300 i 4 biegi. Czy można przełożyć bez większych poprawek silnik i skrzynię biegów z tego co miałem? No i jakie części można stosować jako zamienne a jakie nie?

[ wiadomość edytowana przez: ogiogi dnia 2006-01-04 09:18:38 ]

[ wiadomość edytowana przez: krycho dnia 2006-01-04 12:02:40 ]
[ powód edycji: korekta tytulu ]

Oczywiscie że możesz - w przypadku Ład tylnonapedowych prawie cała mechanika jest wymienna pomiędzy modelami od 2101 do 2107

Maskę, klapę i wnętrze tez przerzuc jak dobre.

No właśnie przydzwoniłem przodem tak że wszystkie blachy z przodu są nie do użytku. Ale na pewno przełożę radio

Przełożyc z piątki do siódemki (i na odwrót) możesz dosłownie wszystko !!!

pzdr

no ja bym przelozyl siedzenia, kokpit....
piatki chyba mialy zaglowki takie twarde, wystajace, nie?
no bo czym sie roznia? troszke blachy i wnetrze....
jak sie ostaly wycieraczki swiatel, to tez bym bral....

a tylna klapa z piatki bardziej mi pasuje, niz gladka siodemkowa... sam myslalem o przekladce klapy, ale nie znalazlem zdrowej przed remontem.
fajne sa te przetloczenia, ladnie graja z przodem.

no i zanim zezlomujesz, zostaw sobie osprzet silnika, spryskiwacze i inne drobiazgi, ktore lubia sie popsuc...

[ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2006-01-04 13:29:49 ]

No własnie, przełożyc mozna prawie wszystko,np. fotele od 2107 są bez porównania wygodniejsze od tych "zydli" z 2105, mozesz przełozyć deskę rodzielczą, aby uniknac kłopotów z eketryką mozesz przełożyć całe wiązki wewnętrzne (od skrzynki do przyrzadów)
nie wiem jaką masz tapicerkę na drzwiach, jesli plastiki, (inną niż w 2107), to warto może zostawić, widziałem kiedyś taką tapicerke super oklejona jakąs wykładziną, wygladała super, sam mam zamiar taką tapicerkę zdobyć i zrobić cos takiego

No ale czy maska z piątki na 100% pasuje do siódemki to nie jestem pewien. przeciez siódemka ma tą atrapę zavhodzącą na askę . a piątka nie. przetłoczenia tez są chya inne - no chyba ,że sa na to sposoby
paweł

Witam
Paweł maski na bank bez przeróbek się nie da, inny pas przedni, inaczej (w innym miejscu) mocowane zawiasy, próbowałem załozyć maskę od 7mki do kombiaka
Ale mi się bardzo przód 5tki podoba, super wyglada z halogenami

2105 i 2107 mają inne wzmocnienia czołowe (właśnie ze względu na grill i maskę) - przerabiałem to w czasie ostatniego remontu.

Czyli do 2107 podejdą części z innych ład-klasyków.
Dokładnie chodzi mi o tylną kanapę(siedzenie+oparcie),przednie fotele + boczki na drzwi. U mnie to wszystko jest dośo poniwszczone i zamierzam wymieniać.

Cz w/w czesci psują bez przeróbek?????/

P.S. I tak poza tematem- jak sie wyjmuje fotel kierowcy z 2107???

Próbuje przesunąć max do przodu- nie da sie o kierownice,próbuje do tyłu- nie da sie o tylne siedzenie;-(
A musze wyjąć bo prowadnię trzeba heftnąć do podłogi-cały fotel mi lata.

Serwus.

Witam
Fotela przedniego nie wysuniesz, musisz wysunąć go do przodu, odkręcić śruby tylnie w prowadnicach, potem do tyłu i sruby przednie, wtedy go zdejmiesz. śruby są widoczne po przesunięciu fotela max do przodu i do tyłu, klucz 8 najlepiej jakiś czołowy z przedłużką.
Podłogę musisz solidnie wzmocnić, w tym miejscu, bo kiedy fotej przesuwa się do tyłu, jest nieźle obciązona, ja sam myślę nad jakś konstrukcją opartą solidnie o próg wewnętrzny.
Fotele, kanapy, tapicerki, pasują bez przeróbek.

Fotel wyjmuje sie dokladnie jakpisze Szeryf - dodam, że z przodu masz klucz 13

Dzieki za odp. - ale nakombinowali z tymi fotelami

Podłogę to mam zrobioną,tylko lewa prowadnica zaczęła sie majtać na boki i fotel lata-ktoś coś musiał kiedyś spitolić przy robieniu podłogi

Te sruby to widziałem-czu to są śruby z nakrętkami pod prowadnicą,czy są wkręcane w prowadnicę??Trzeba je łapać od spody przy odkręcaniu???

Z tylu masz śruby wkręcane w takie podkładki które są w prowadnicach, a z przodu masz srube z nakretką.

Ja tez kiedyś się z tym bawiłem, ale kilka minut pomyślałem i wykombinowałem jakie to banalne

Dzięki za informacje
Auta jednak nie kupiłem - okazja niestety poszła sprzed nosa. Gdybym kupił coś innego niż Ładę to domyślam się że tu bez problemu sprzedam to co mi zostało z tej Łady, którą rozbiłem.
Ale to ewentualnie w swoim czasie w innym dziale.
Pozdrawiam.