MotoNews.pl

POLONEZ Coupe - Potrzebne wszelkie zdjęia do stronki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej!

Chodzi mi po głowie założenie stronki o magicznym samochodzie jakim jest POLONEZ 1,5X Coupe... Kieruję sie do was z prośbą o pomoc w stworzeniu witryny poświęconej. Chodzi o to, że są potrzebne wszelkie zdjęcia "Coupetki", jakieś opisy... Dosłownie wszystko, co macie
Również chciałem poprosić Adamus-a i innych specjalistów w dziedzinie wiedzy na temat Coupe, o pomoc w stworzeniu opisu, danych technicznych itp. Ja niestety jestem tylko "początkującym" miłośnikem poldka
Miałoby to mieć podobny wygląd i przeznaczenie, jak moja stronka o równie fajnym autku, czyli o Zastavie 1100p
Co Wy na to?
Nie myślcie, że to się skończy na gadaniu, bo słowa staram sie dotrzymać!

P.s. Chciałem przy okazji sie dowiedzieć, czy nie ma nikt na zbyciu znaczka na atrapę do PN-a Coupe?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
Piotrek

www.polonez-coupe.szmyd.pl

myśle że coupe nie jest aż tak ogólnopublicznie dostępne, wiec na wszystkich stronach będzie to samo, te same foty... etc.

taxi - Lajka Cie wyprzedził

ale może mu pomożesz w kwesti graficznej i html bo szczerze powiedziawszy źle mi się przegląda stronę Lajki a szkoda bo merytorycznie napewno może być dobra

Heh stronke przebuduje.
Mam już kolejne artykuły - kwestia dołączenia.
Trzeba uzbroić się w cierpliwość - sesja mnie teraz zastała.
Pozdrawiam.

Z resztą nie tylko on

-Tutaj- coś ode mnie

Jezeli chodzi o strony internetowe poswiecone Polonezowi Coupe jest ich bardzo wiele np.taka:
www.polonezcoupe.friko.pl
Niestety jezeli chodzi o strone merytoryczna sa kiepskie.
Jako ze tworze stronke o syrenkach laminat mam dla was pewna rade. Nie umieszczajcie zdjec tego samego modelu poldka coupe na kilku podstronach. Dla obserwatorow strony wazne jest m.in to ile takich aut przetrwalo do dzisiaj. Jezeli takiego podsumowania nie umiescicie, strona bedzie strasznie skomplikowana dla laikow, ktorzy o Polonezie Coupe nic nie wiedza a chca sie z witryny czegos wiecej dowiedziec. Strona Lajki jest tego najprostszym przykladem.

Cytat:
2006-01-16 20:49:54, -SerU- pisze:
Z resztą nie tylko on -Tutaj- coś ode mnie

Przyznać muszę, że na tych starszych zdjęciach (ze zwykłymi kołami) egzemplarz Lajki wygląda lepiej niż teraz.
Teraz patrząc na niego widać przede wszystkim przepiękne felgi, później równie ładnego Poloneza a dopiero na końcu zwraca uwagę, że jest to Coupe. Na tych starych fotkach zaś od razu rzuca się w oczy, że coś z tym niby-zwykłym Polonezem jest coś nie tak, że jest jakiś inny.

Cytat:
2006-01-16 21:17:44, Mikry pisze:
Przyznać muszę, że na tych starszych zdjęciach (ze zwykłymi kołami) egzemplarz Lajki wygląda lepiej niż teraz.

Zgadzam się w zupełności Jak to ma być zabytek to niech takim będzie, a super felgi na inne auto

ja, patrzac na coupete lajki, najpierw mysle o jego lasce, pozniej humor mi pada, bo mysle o lajce, a pozniej jest mi jakos razniej patrzac na jego coupete nawet z pieknymi felgami, hehe!

Cytat:
2006-01-16 21:19:25, GDA-FSO pisze:
Zgadzam się w zupełności Jak to ma być zabytek to niech takim będzie, a super felgi na inne auto

Nie zupełnie o to mi chodziło - auto zabytkiem jeszcze nie jest i wygląda nieźle ale po prostu te wyraziste felgi odwracają uwagę od tylnych błotników, na fabrycznych 13-kach jego niepospolity "tyłek" od razu było widać

a mi tam sie podoba strasznie na tyhc welgach bo podkerślaja sportowy styl tego poldka, lepiej moze prezentowac sie tylko na jakis ATS czy innych felach z epoki sam chcialbym takie fele do swojej przejsciówki, Lajka jak kiedys z nich zrezygnujesz to moze ja je bym odkupil a co do stronki o poldkach coupe/3D to jedna byla tworzona, miala miec duzo info i fotek ale ciesza... jeden twórca juz sie wypowiedzial w tym wątku, moze cos wyjasni

Może nie powinien mieć felg z aż tak nowoczesnym wzornictwem, ale skoro jest to coupe czyli auto o charakterze usportowionym "alusy" mieć powinien. Na normalnych felgach to on wygląda zupełnie pokracznie, gorzej chyba niż borewicz. Wygląda toto jakby miało tył od jednego auta, a przód od drugiego.
Image Hosted by ImageShack.us

Czyli rozumiem, ze nikt mi nie pomoże??
No trudno. Chciałem poprostu stworzyć jeden wspólny serwis, ale jeżeli nie to trudno... A już miałem koncepcję na ten temat.

Pozdrawiam

Nie no zdjęcia możem Ci przesłać , ale może byś stworzył z kimś wspólną stronkę? (To tylko taka propozycja). Ewentualnie byście "utworzyli zrzeszenie stron o coupecie"? Jak chcesz to Ci powysyłam wszystko co mam.

A może by tak coś "skapło" również na naszą stronę klubową jest co prawda w WW porównanie Coupe z 3D ale nigdy takich artykulów nie ma dość

Moge Ci przesłać troche zdjęć. Zbierałem z netu wszystko co miało 3 drzwi i przypominało poloneza.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Moge Ci przesłać troche zdjęć. Zbierałem z netu wszystko co miało 3 drzwi i przypominało poloneza. Jakieś 23 MB

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2006-01-17 11:46:46, taxi1313 pisze:
Czyli rozumiem, ze nikt mi nie pomoże?? No trudno. Chciałem poprostu stworzyć jeden wspólny serwis, ale jeżeli nie to trudno... A już miałem koncepcję na ten temat. Pozdrawiam

Skad? Po prostu nie ma wielu zdjec Coupe.

Jezeli bedzie taka potrzeba chetnie zrobie korekte merytoryczna (wylapanie pomylek, bledow) o ile autor nowej stronki bedzie sobie zyczyl.

Pozdrawiam
Adamus

Cytat:
2006-01-17 12:06:24, Koot pisze:
Nie no zdjęcia możem Ci przesłać , ale może byś stworzył z kimś wspólną stronkę? (To tylko taka propozycja). Ewentualnie byście "utworzyli zrzeszenie stron o coupecie"? Jak chcesz to Ci powysyłam wszystko co mam.

Byłbym Tobie bardzo wdzięczny
A co do strony, to jeżeli chodzi o współpracę, to bardzo chętnie. Nawet mówiąc szczerze bardzo na to liczyłem, bo sam bym sobie z tym nie poradził Myślałem o tym, żeby stworzyc właśnie takie coś jak "zrzeszenie miłośników i posiadaczy Polonezów Coupe i 3d" albo coś w tym rodzaju. Patronat nad zrzeszeniem prowadziłby oczywiście FSO AUTO KLUB

Ja jestem miłośnikiem Zastavy, DF-a no i COUPE-ty. Sam chcialbym mieć takiego poldka Coupe (Zapewnie nie tylko ja), ale wątpię, że trafię oryginalne Coupe, bo wiadomo, ze jest ich mało. Gdyby mi sie nie udało znaleść coupe, to kiedyś chciałbym stworzyć replikę na podstawie przejściówki... Ale to są dalekie plany. Mam zaledwie 15 lat i najpierw muszę jedną Zastave doprowadzić do stanu idealnego, a drugą zetkę musze pociąć, a to trochę potrfa. Jeszcze prawko...

Zwracam się do wszystkich kolegów-posiadaczy i miłośników w.w. pojazdu, z prośbą o współpracę i pomoc w tworzeniu serwisu.

Liczę na takie osoby jak:
- Adamus,
- Lajka,
- Toma,
- Prędki
- Pudel.

*jeżeli kogoś nie wymieniłem to sorry, ale jestem "nowy" w klubie

To jak? Robimy coś? Ja mogę użyczyć swój serwer

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: taxi1313 dnia 2006-01-17 13:16:08 ]

[ wiadomość edytowana przez: taxi1313 dnia 2006-01-17 15:46:21 ]