| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Adik20 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara/Opel Vec ... Pawłowice/ Rybnik | 2006-01-18 15:33:50 Witam ma taki problem, wczoraj zaczelo cos mi auto przerywac, wziolem sie z tata za sprawdzenie co to moze byc, znalezlismy ze membramka na gazniku byla walnieta i lecialo paliwo wymienilismy i jest oki. ale mam taki problem, jak jade autem jedzie normalnie ale jest taki moment jak by iskry nie bylo, lub nie wiem co , jade i po chwili daje mu gazu a on zaczyna szarpac, takjest przez moment i wszystko wraca do normy. dzieje sie tak na gazie i na benzynie, pomozcie jesli możecie. aha i nie wiem czy to dobrze ale mam swiece strasznie czarne, ale dym z rury nie leci czarny a było by chyba tak jesli by palil olej. moze byc modół, źle ustawiony zapłon, lub co jesczze??? |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2006-01-18 15:56:08 istnieje mozliwosc ze modul zaplonowy zaczyna swirowac
ale wtedy to raczej calkiem gasnie i sa problemy z zapaleniem auta |
Adik20 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara/Opel Vec ... Pawłowice/ Rybnik | 2006-01-18 17:24:38 to jest to ze auto pali na dotyk, nawet gazu nie musze dawac i zapali, oczywiscie jak jest cieply. a moze szwankowac tez cewka ??? dzisiaj sprawdzilem iskre na swiecach. wydaje mi sie jakaslabiutka, taka cieniuteńka, kiedys miałem WSK-ke i w niej miałem iskre taka ze by "konia zabiło". moze też coś być z aparatem??? aha a wczoraj jeszcze zrobiłem tak ze wziołem zwarłem + z akusia z jednym i drugim zaciskiem cewki, tzn dotykałem kabelkiem(przy wyłaczonym zapłonie) i tykał elektromagnes wolnych obrotów i tak jakby wydawało mi sie ze przeskakuje iskra pod kopułką . |
krzychuk SYMPATYCZNY GOŚĆ Laguna 1.8RT/VW T4 2 ... lublin | 2006-01-18 22:41:13 czarne swiece?Ja bym obstawiał ze jest troszeczke zły skład mieszanki a moze i troszeczke silnik jej za duzo dostaje i dlatego przy dodawaniu gazu zaczyna sie dusic bo ja zalewa a jak złapie obroty wyzsze to silnik jest w stanie przepalic tą nadwyzke A duzo ci pali ta łada? a to ze pali na dotyk to znaczy ze dostaje duza dawke paliwa czyli tak jaby pracowała na ssaniu |
Adik20 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara/Opel Vec ... Pawłowice/ Rybnik | 2006-01-18 23:37:18 nie wiem ile mi pali jak teraz bo jak zaczalem grzebac to sciagałem gaznik i zobaczyłem ze mam rurke ktora idzie od odpowietrzenia pokrywy zaworów do filtra powietrza jest zatkana taka biała substancja ktora sie wydziela z oleju, tzw. parowanie wody. ostatnio zatankowalem za 50 zł i mamnarazie 170 km zrobione. troszke za duzo pali tak mi sie wydaje, oczywiscie mowie o gazie. |
Adik20 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara/Opel Vec ... Pawłowice/ Rybnik | 2006-01-20 14:41:33 no i działa , modułowi coś odwalało i kupiłem na szrocie jakis made in germany i działa. dzieki wszystkim za podpowiedzi. POZDDROWKA |
polokoz SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada 2107 Bogucin | 2006-01-21 21:30:33 widze, ze problem rozwiązany, ale chce dać jeszcze jedną rade dla tych u których występują podobne objawy. nie musi to być koniecznie związane z elektryką czy gazem. Miałem tak i przyczyną był docisk sprzęgła. Dla tego szarpała niemiłosiernie jak dodałem mocniej gazu i przy wrzuceniu 2 biegu. po wymianie docisku i tarcz chadza elegancko. pozdrawiam. |