Wyciągnięcie halogena

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wjechalem w zaspe i halogen trzyma sie tylko po lewej stronie a po prawej caly lata, czy cos sie zlamalo?? i jak wyciagnac halogen bo jakos mi to nie wychodzilo?

Cytat:
2006-01-21 16:43:42, kubajo pisze:
Wjechalem w zaspe i halogen trzyma sie tylko po lewej stronie a po prawej caly lata, czy cos sie zlamalo?? i jak wyciagnac halogen bo jakos mi to nie wychodzilo?

Tak wlasnie z halogenami w e36 to tak juz jest. Totlanie beznadziejna sprawa jesli chodzi o mocowanie. Po 1 juz sam producent zle rozwiazal mocowanie halogena do ramki. bardzo latwo jest po prostu zgubic go. Mialem zderzenie z psem na drodze to mi po prostu wypadl Mocowanie jest smisznie proste najpierw wkladasz go w lewa strone jesli chodzi o lewego halogena w takie oczka 2 na dole i na gorze a pozniej z prawej strony slyszysz zatrzask , wtedy halogen jest juz w srodku ramki, ale skoro mowisz ze uderzyles w zaspe to po prostu uszkodziles malutki plasticzek i nie dasz juz rady go na to przymocowac !! najlepiej bedzie jak wjedziesz na kanal i skrecisz go drutem do ramki, lewa strona tam gdzie sa oczka to wszystko bedzie pasowalo tylko z prawej skrec ( owin drutem dookola ) ja tak dodatkowo zrobilem z 2 stron przede wsdzysktim przed zaspami czy lekkim sniegiem, zwirzatkami ktore mozna spotkac na drodze, przywiazanie halogenow drutami ma tez jeszcze 1 dobry plus a mianowicie jest to dodatkowe zabezpiecznie przed zlodziejaszkami, ktorzy tak czesto kradna owe halogeny ze sie w glowie nie miesci. jeden maly pstryk srubokretem w kat ramki ( tam gdzie znajduje sie pstryczek ) i po halogenie zostaje tylko pusta ramka, tak jak w wiekszosci e36 spotkanych na polskich drogach. pzdr