Kierunkowskaz Accent 3d 95r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie do użytkowników tego modelu otóż zauważyłem,że lewy przedni kierunek po prawidłowym zamocowaniu w miejscu łączenia się z lampą nie przylega tak jak z drugiej strony lecz lekko odstaje. Dodam,że wszystko jest ok jeśli chodzi o błotnik i inne elementy - orginały. Czy ma to może zwiazek z regulacją reflektora,który jak wiadomo jest ustawiany w odpowiedni sposób? A Wy jak macie? Pozdrawiam!

Regulacja reflektora nie powinna mieć wpływu na jego właściwe mocowanie - wszystko ma dolegać bez zbytnich naprężeń. Beleczka, do której jest zamontowany reflektor jest z cienkiego materiału i niewiele siły trzeba, aby ją wygiąć. Możesz to poprawić np. kombinerkami
Kierunkowskaz nie powinien odstawać, chociaż mała szczelinka powinna pozostać.
Czasem się zdarzy (szczególnie po ostrej jeżdzie po wybojach), że mocowanie uchwytu kierunku może się lekko poluzować (dwa mniejsca mocowania na "wcisk") i wtedy po odkręceniu reflektora, można wszystko poprawić.
Możliwe również, że nadpękło jakieś ramię plastikowe z mocowania, chociaż oryginalne są wykonane raczej z mocnego materiału.

Ja dodatkowo nałożyłem plastikową tulejkę na mocowanie od strony błotnika i wymieniłem plastikowy trzymak od wcisku kierunku - jeden ząb był wyłamany.

[ wiadomość edytowana przez: pasja dnia 2006-01-24 08:26:18 ]