Ubytek oleju + nie odpala !!! help:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam taki dziwny problem , po zakupie samochodu wymienilem olej i wszystko oki przez pol roku ubywalo , potem poszla mi pompa wodna i jak spuscili wode z bloku coby wlac plyn zamiat wody to na wodzie byly plamy oleju a oleju ubylo , potem wszystko zlozone do kupy dolalem olej i nic nie ubywa : no i pytanie zasadnicze to normalne zeby w plynie byl olej , chyba nie nie wiecie jaka moze byc przyczyna , uszczelka ??? czy co bo teraz nie ubywa wiec nie wiem czy cos robic czy zostawic ?

problem 2 . myslslem ze mi poszedl aku bo zostawilem na noc jak byly te mrozy 25 C i rano nie odpalila , stwierdzilem ze pewnie poszedl aku bo juz cos zaczynal szwankowac dzis kupilem nowy i dupa rozrusznik dziala kreci silnikiem ale nie pali cholerka co moge zrobic ????
?

[ wiadomość edytowana przez: maxymilan dnia 2006-02-02 10:03:35 ]

kolego !!! po 1 :
olej do plynu i odwrotnie moze isc i niemusisz od razu miec tego widocznego bo bedzie to powolny proces zacierania silnika jezeli szczeli ci usczelka pod glowica albo w gorszym wypadku blok, osobisie stawiam na uszczelke, poza tym jak ci zalalo cylindry to niezapalisz bo ci swiece zmoczyi jeszce jest kwestia na jakim paliwie palisz bo jak masz gaz to nie w kazdy pojazd jest w stanie w mroz zapalic na tym paliwe. Proponuje jednak kontrolowac stan oleju i plynu jak rowniez ich jakosc