MotoNews.pl

Tak to wyglada narazie:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszytskich Remontuje sobie juz tak od 2 lat powoli fiaciorka dokaldnie fiat 125 p pickup rok 74 moze macie jakies pomysly co by fajnego w nim zrobic! tu macie kilka fotek z prac nad furka i jeszcze jak jezdzil

http://www.fiatpickup.republika.pl/spis%20galerii.htm
z gory dzieki za rady

Kuuuurde ale klimat!!
Super wóz - zawsze chciałem mieć pick-upa.

Co do stanu - mój obecnie wygląda podobnie

Życzę jak najwięcej pomyślności i cierpiliwości podczas remontu - no i oczywiście KASY

Jakim cudem masz w papierach 74 skoro po piewsze to pelbnokrwisty MR (o ile wiem pickupow nie robili jako klasykow)a po drugie to wersja dluzsza (ze wstawka miedzy dzwiami a blotnikiem) a te robili bodajrze od 77 roku.

Witam, nowego na forum. Mam nadzieje ze zagoscisz u nas na dłużej

Niedawno oglądałem twoją stronę i twojego fiacika. Moim zdaniem nie powinienes go obwieszać zadnymi plastikami ani spojlerami. Jezeli juz cos robic to gleba, piękne fele a buda całkowicie seryjna z ładnym lakierem - jedyne co to mozna sciagnac zderzaki. Taki naprawde bedzie wygladał imponująco moim skromnym zdaniem
Na twoim miejscu poszukałbym przedniego chromowego grilla i wąskich oldtimerowych kierunków.
powodzenia w pracach

PS Silnik bedziesz ruszał ?!

W papierach ma rok 74 a buda jest od 84 nie wiem jaki tam przekret poszedl ale byl normalnie zarejstrowany.Zrobie fotke tabliczki znamoinowej i tam jest czarno na bialy FIAT PICKUP Rok produkcji 1974.Nie wiem jak to sie stało

Mam podobne wizje co ty Koniu Fiat bedzie łysy bez żadnych spojlerów, zderzaków. Najchetnie to bym klamki zaspawał ale narazie brak kasy. Gele tez bym chcial ale to tez kasa niestety narazie zbieram na szpachel bo troche duzo go pojdzie a potem lakier silnik mam narazie seryjny 1,5 od podlka po remoncie.tylko glowice musze w nim zrobic. i narazie bedzie ten. moze w przyszlosci jakis DOHC)

Klamki zostaw w spokoju , zostaw go seryjnie z zewnątrz tak jak pisałem jedynie zderzaki zdjąć. Klamek wedlug prawa usunąć nie wolno, wiec lepiej ich nie zaspawywac bo będa ci zabierać za taką przeróbkę dowód.
Co do fel, to na twojej stronie byłtaki czerwony fiat z takimi ala szprychowymi felgami takie pasują moim zdaniem idealnie.

Kiedy planujesz zakonczenie prac i na jaki kolor chcesz go malować ?

Zrobilem sobie przerwe z siedzieniem w garazu Wiazania na zderzak juz sa zaspawane czyli ich nie bedzie te fele z czerwonego sa dobre w ryj narazie mam fele 15` 195/50 R15 Abartha zrobie fotki to zobaczysz jakie. tez szprychowki nawet nawet wyglada tylko na tyl koniecznie dystanse min po 25 mm na strone no jestem na etapie szpachlowania potem lakiernik i na koncu przekladanie wszytskiego z jednego fiata do tego ( mam jeszcze zwyklego 125 p 88 rok) ale wszytsko zalezy od kasy jak bedzie to moze w wakacje wyjade zeby sie udalo)

aha kolor chce czarny metalic))

jak na 2 lata prac to bardzo powolutku to wszystko idzie z tego co widac na zdjeciach...
ale nie dziala mi dzial galeria 3, byc moze tam sa jakies zdjecia na ktorych widac cos wiecej
ogolnie zycze powodzenia bo wiem jak jest i totalne remonty czesto sie bardzo wydluzaja... ja swojego nie moge nawet zaczac, ale zblizam sie
jeszcze raz powoidzenia i gratuluje wyrwania takiego okazu jakim jest pickup

witam

pick-up to bardzo zatki widok dzis , juz niespotyka sie takich na ulicach a juz niemowie o czarnych , zycze powodzenia w regeneracji fiacika i dozucam kilka fotek 125p pick-upa

Co tu dużo muwić jest poprostu zaaaaaajebisty

No właśnie zrobiłem sobie troche miejsca na placu , może sobie Pic upa sprawie , było by fajnie

koniec roboty na dzisiaj bo az mnie leb boli od pyłu szpachlowego no dzial galeria 3 na stronce jest juz gotowy) zdjecia w nim sa poprostu jezcze cieple robione jakas godzinke temu) ( te 8 ostatnich ) ujecuia z kazdej strony i fele ktore mam narazie) dzieki Bratek za fajne fotomontarze) masz talent)

sory za to wyzrej ale myszka mi sie zbkowala zaczalem nia trzaskac o biurko i sie wyslalo niezla jazda

widze prace ida ostro do prozdu sam bedziesz malował to wszystko ?!
Mam nadzieje ze ruda pożądnie oczyszczona i zlikwidowana zeby nie było poznie poprawek
czekamy z wielką niecierpliwoscią na efekt koncowy.
Na felach wypoleruj rant a srodek zrob ciemny
pozdro

to jest szpachla natryskowa ?

Widzę,że przód przygotowałeś pod prostokątne lampy.
Jakbyś potrzebował- mam na zbyciu 2 lampy z Łady 2105/07 - takie ze zintegrowanymi migaczami - siedziały w Poldku borewiczu.
Cena b. niska

to nie jest szpachla natryskowa. caly bok byl nierowny i trzeba bylo prawie na calej powierzchni nalozyc duzo szpachlu idzie masakra ale byl on wczesniej jezdzony na wiosce i wlascicel nie dbalo nic o niego dlatego duzo wgniecen i poszerzane nadkola lampy beda okragle z przodu. Przesuwalem je o jakies 5 cm bo likwodowalem kierunki. teraz maja one miejsce na pasie i beda od lublinka nie podobaly mi sie orgainalne wielkie

Do Schwepesa. nie bede malowal nie mam do tego talentu starszy ma znajomego lakiernika ktory to prysnie za nie duza kase Rdza zlikwidowana nie ma parwa wyjsc)

No i jestem z moim pickupem praca idzie caly czas do przodu i nowe fotki sa juz na stronce wiec mozecie ogladac juz nie dlugo wyjezdzam nie moge sie doczekac