Ja oglądałem. Co tydzień oglądam "Noktowizjera" obowiązkowo. No i wczoraj taka niespodzianka. Tylko tutaj road_runner chciałbym Cię poprawić jeżeli mogę: w "Noktowizjerze" była fabryka w Samarze, mało tego, była też główna fabryka koncernu "AvtoVAZ" - czyli w Togliatti. Widzę, że mało kto oglądał, więc powiem tylko, że było o wojnie gangów samochodowych, przekrętach (niestety) w fabryce łady, haraczach i innych takich. Szkoda, że swoim zasięgiem ruska mafia objeła także producenta łady, co, myślę, że będzie miało wpływ także na nas za jakiś czas - będziemy chcieli zmienić samochody, ja bym chciał kupić nową, współczesną ładę a trudno będzie wybrać taki model. Nie ma bowiem pieniędzy na uruchamianie prototypowych modeli, a moim zdaniem ruska mafia cały czas ma wpływ na ciężką sytuację finansową koncernu, bo wg mnie to cały czas kontroluję ona fabrykę.
Ps1. Aha i dowiedziałem się z "Noktowizjera", że nazwę Togliatti się wymawia "Taliatti", bo dotychczas myślałem, że wymawia się tak jak się piszę.
Ps2. W najbliższą niedzielę będzie druga część tego filmu o gangach samochodowych. Warto obejrzeć, bo ciekawe. Widziałem modele ład zjeżdżające z taśm produkcyjnych, ale tutaj akurat bardziej interesowała mnie sprawa kryminalna jak fotki modeli (sorki!). Ale wiadomo po co ogląda się "Noktowizjera"

.
Jak wspominałem "Kryminalną Rosję" oglądam od samego początku kiedy jest emitowana, czyli jakieś trzy lata. U mnie obowiązkowy program w każdą niedzielę.