Problem z gazem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W ostatnim czasie w mojej nivce cos sie stalo zgazem!! Odpale ją na spokojenie przejade bez gaszenia jakis kawalek i nagle traci moc i gasnie!! TO nie wszystko potem nie chce odpali ani z gazu a ni z benzyny!! Ale nim to sie zaczelo dziac to wczesniej wlalem gazu do pelna
Ma to jakis moze wplyw na te klopociki??
pozdrawiam
filip

Może podłej jakości gaz, zapchany filterek.
Próbowałeś odpalać na gazie i dopiero po rozgrzaniu przełączyć na gaz??
U mnie jest podobnie po odpaleniu i zgaszeniu silnika na gazie.... chyba silnik zalewa / zamarza

Miałem tak gdy wkładałem radio. Silnik odpalał po czym po chwili gasł. Trzeba było sprawdzić pompę itd. bo wyglądało na to, ze nie dostaje paliwa. Uszkodziłem elektronikę, znaczy uszkodziłem, przypadkowo odłączyłem kabel od tego zmiennika "gaz-benzyna" Wystarczyło wyjąć, wyprostować bolce i zadziałało. To tak z mojej strony.

troche pozno odpowiedz ale moze pomoge.

Odkrec korek od oleju i powachaj czy nie pachnie benzyna i sprawdz czy olej gesty jak nie to znaczy ze pompa paliwa padla i puszcza benzyne do oleju. Ja tak mialem samochod jechal do momentu az sie nie rozgrzal potem paliwo parowalo i dostawalo sie przez odme do gaznika i dusilo auto. Wymiana pompy paliwa i oleju zalatwila problem.