MotoNews.pl

Problem z wyswietlaczem licznika kilometrów BMW E-36.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zkładałem obręcze na zegary. Wszystko poszło sprawnie... jedno małe ale... po złożeniu wszystkie zegary działają prawidłowo, ale licznik kilometrów jest słabo podświetlany... Czy to jest mechanizm BMW zabezpieczający przed rozkładaniem zegarów czy może ja coś porabałem? Wszystkie zegary działają prawidłowo, wyświetlacz stanu oleju też jest w porzadku. Wyświetlacz kilometrów też działa ale słabo świeci... Gdy robię test zegarów wszystko działa. Co to może być?
--------------------------------------------------------
Może trochę za dużo namieszałem... Chodzi mi o ten wyswietlacz z przebiegiem, a on jest chyba elektroniczny (ciekłokrystaliczny czy jakoś tak...)więc on nie jest chyba podświetlany żarówka, a może jednak się mylę?
Proszę pomóżcie...

[ wiadomość edytowana przez: stigmatic dnia 2006-02-27 23:23:06 ]

Cytat:
2006-02-27 21:41:41, stigmatic pisze:
Zkładałem obręcze na zegary. Wszystko poszło sprawnie... jedno małe ale... po złożeniu wszystkie zegary działają prawidłowo, ale licznik kilometrów jest słabo podświetlany... Czy to jest mechanizm BMW zabezpieczający przed rozkładaniem zegarów czy może ja coś porabałem? Wszystkie zegary działają prawidłowo, wyświetlacz stanu oleju też jest w porzadku. Wyświetlacz kilometrów też działa ale słabo świeci... Gdy robię test zegarów wszystko działa. Co to może być?

tak to bywa jak sie poruszy zegary, przepalila sie zaroweczka i pamietaj przy wyjmowaniu zegarow wymien odrazu komplet bo jak jeszcze raz poruszysz i zlozysz to sie moze okazac ze nastepna padla