Parujace reflektory w ibizie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
od niedawna mam ibize 1,4 2004r. wersja fresc. jest jeszcze na gwarancji wiec chce wylapac wszelkie felery jakie to auto moze miec. prosze o informacje co zazwyczaj sie w nich psuje, co moznaby jeszcze na gwarancji wymienic...

zauwazylem, ze reflektory z przodu paruja. na razie zdarzylo sie to raz, po wyjezdzie z garazu na mroz. poza tym po wewnętrznej stronie klosza lamp widac kurz. moim zdaniem swiadczy to o nieszczelnosci reflektorow. bylem w ASO, zeby je reklamowac, ale oni chca zeby im udowodnic ze one rzeczywiscie paruja. nie wiem jak mam spowodowac zeby nagle zaparowaly. przeciez nie bede czekal na odpowiedni moment i gdy tylko zaparuja to pojade do ASO, zeby mogli zrobic zdjecie.
co powinienem zrobic by uznali mi te usterke i je wymienili??

oprocz tego jadac wolno po nierownosciach slychac takie dziwne trzesczenie chyba w tylnym zawieszeniu. czytalem gdzies, ze sa tam jakies plastiki, ktore sie niszcza i zaczynaja trzeszczec. podobno w ASO wymieniaja je na gumowe lub wyrzucaja zupelnie, czy ktos mial cos podobnego??

No wiec tak z reflektorami mozesz miec problem bo nawet producent mowi ze moga parowac a beda parowac wtedy gdy zmieni sie temperatura otoczenia w znaczny sposob np moga byc zaparowane podczas deszczu i ciezko im bedzie to udowodnic ze tak faktycznie ejst no chyba ze z tymi smieciami cos zadziałas ale ja na Twoim miejscu bym sie uparł i powiedział ze paruja i koniec maja je wymienic gwarancja jest klient niezadowolony ( nie powinny parowac tak apropo) a jak sie nie zgodza to idziesz do rzecznika praw konsumenta a ze jest duzo ludzi ktorzy narzekaja na te reflektory to beda mieli tylko problem postaw sprawe jasno i konkretnie musza wymienic i koniec

wymiana reflektorów nic nie da, nowe też będą parować taki ich urok(coś z odpowietrzeniem) .mi wymienili i parują ale z wymianą nie miałem problemu bo pojechałem jak były zaparowane
co do trzasków w tylnym zawieszeniu to przesmaruj uszczelki w tylnych drzwiach jakimś preparatem do uszczelek albo plakiem
jeżeli to nie pomoże to w serwisie powinni przesmarować tuleje metalowo gumowe w tylnum zawieszeniu pomaga to na jakiś czas niestety czenność trzeba powtarzać.podobno wymieniali kiedyś jakieś podkładki plastikowe ale nie wiem bo u mnie trzaski znikły po nasmarowaniu
kto smaruje ten jedzie