Reduktor do turbo II gen

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!

szukam opini na temat reduktorow w wersji do silnikow z turbosprezarką o mocy do 250KM. Jakie sprawdzaliscie i jakie polecacie?

W tej chwili mam badziewny reduktor firmy voltran chyba do 200KM i wczoraj robilem dokladne testy. Jesli chodzi o wydajność maxymalną to reduktor sobie dość ładnie radzi, tzn przeplyw gazu jest wystarczajacy, jestem w stanie zachowac wzbogaconą mieszankę az do 7tys obr. jednak jest kilka ale...

Ten reduktor ma moim zdanie za duzą "bezwładność", tzn przejscie z malej wydajnosci do zwiekszonej zajmuje mu kilka sekund i w tym czasie jest ubogo, az sie ustali. czyli gwaltowne przyspieszanie na 1szym i drugim biegu zupelnie odpada. dopiero na 3cim moge gwaltownie przyspieszac z malych obrotow , gdzie zapotrzebowanie wzrasta lagodniej i reduktor "zdąża".

Szukam reduktora ktory bylby "szybszy" i jednoczesnie bardzo wydajny. Silnik 2.2l 5cio cylindrowy doladowanie 0,8 bara moco okolo 210KM.

Co daje jak reduktor ma dwie komory?

Co mozecie powiedziec o BRC AT90E turbo ??
Co o reduktorach zavoli ?? kiedys taki u mnie siedzial, calkiem wydajny, ale tez mial opoznienie.
Landirenzo?? Chyba cena wysoka ??

Z mojej strony moge potwierdzić opinie o Zavolim jest "wolny", spada ciśnienie przy raptownym dodaniu gazu i lubi zalewać nieodparowanym gazem w niższych temp. Z tym, że ja go miałem w IVgen.