MotoNews.pl
5 Rytmiczne stukanie w tylnym kole (141953/18)

Rytmiczne stukanie w tylnym kole

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jechałem na lentich gumach E-7 (Kielce-Kraków)słyszałem tak jakby coś rytmicznie stukało o drogę. Nie przejołem sie tym widząc tą drogę.
W Krakowie coś strzeliło z prawej strony według mnie z tyłu. Stwierdziłem, że to nie mój samochód tylko jakaś wywrotka na poboczu wywaliła gruz czy coś takiego.
Ale ten chrupjący zgrzyt pojawił sie ponownie.
Zgasiłem radio i stwierdziłem, że jak skręcam w lewo na rondzie tylno koło rytmicznie o coś udrza (tuk,tuk, tuk).
Dzieje się tak tylko na zakrętach.
Co to za zgrzyt, wyglądał jak wystrzał. Pojawił się już 3 razy.
POMOCY?

1. Sprawdź czy masz śruby podokręcane od koła.
2. Zdejmij bęben i zaglądnij. Może Ci się okładzina odkleiła albo łożysko rozsypało. Podnieś auto i zakręć kołem.
Pozdro.

ja miałem cos takiego jak mi spręzyna strzeliła , nagle huk był i cisza , po obejsciu auta nic nie stwierdziłem , czasem w zakrętach tez coś zaczynało mi stuka , pózniej trzec , az okazało sie jak złapałem kapcia ze pękł ostatni zwój spręzyny przy mcpersonie na dole i spręzyna najpierw w zakretach stukała o felge bo sobie wisiała a pózniej zaczynała trzec az wkońcu drugi koniec tej spręzyny co jeszcze trzymał amortyzator wysunął sie i przecuiął mi nową zimówkę , radze sprawdzic tez sprzeyny bo moze to to acz kolwiek a 100% nie gwarantuje