| « Poprzedni | Nastpny » |
is155 TOYOTA DRIVER IS 200 Dziergowice | Podaj wicej szczegw dotyczcych madelu:rok.prod.,pojemno silnika,kod silnika.
Wbrew pozorom nie do kadego modelu cariny mona zaoyc instalacje sekwencyjna a to ze wzgldu na rodzaj wtrysku (nie wszystkie miay wtrysk sekwencyjny,niektre modele miay wtrysk grupowy i w zalenoci od tego dobierao sie do nich instalacj gazow).Podanie przez ciebie wikszej iloci informacji pozwoli na lepsz ,,dorad" |
whitekiel Toyota Avensis Wagon rzeszow | Rocznik 1994.Przebieg 204(chyba ).Silnik 3fse 2.0...Prosze o info... |
is155 TOYOTA DRIVER IS 200 Dziergowice | W przypadku twego silnika wystpuje wtrysk grupowy tzn.2+2 a nie wtrysk typowo sekwencyjny.W zaleznoci od doswiadczenia motaysty zaleec bdzie czy odpowiednio dobierze ci ukad gazowy gdyz s urzadzenia wtrysku gazu ktre obsuguj ukad 2+2,ale przy takim ukadzie naley dobrze pogwkowa aby system dobrze pracowa.Jesli zostanie to dobrze zrobione bdziesz mia przyjemno z jazdy na gazie,w innym przypadku przeklniesz dzie w ktrym zdecydowae si na gaz.
Mona w twym aucie rwnie zaoyc zwyk instalacj ale z dobr elektronik.Zapytaj co Ci konkretnie zakad montau proponuje i napisz na forum,wtedy poradzimy ci wicej.Zapytaj gwnie o to jakiej firmy bdziesz mia reduktor oraz jakiej firmy elektronik oraz jej nazw handlow.Czekamy na wieci z informacjami od ciebie.Pozdrawiam. |
is155 TOYOTA DRIVER IS 200 Dziergowice |
Sprawa ma si prosto..... w sekwencji kady wtryskiwacz ma osobne sterowanie z ECU,natomiast we wtrysku grupowym 2+2 jednoczesnie s wysterowywane 2 wtryski,czyli maj wsplne zasilanie a co za tym idzie wsplnie w jednym czasie dokonuj wtrysku.
W twoim samochodzie jest rwnie ukad 2+2,ale instalacja ktr posiadasz ma moliwoci programowe aby taki system obsugiwac,jedyn zabaw przy konfiguracji systemu gazowego jest odpowiednie dobranie wtryskiwaczy gazowych a to jak bdzie pracowa ukad zaley od doswiadczenia ,,gaziarza" .
To tyle,jeli masz pytania to pisz,w miar swych skromnych wiadomoci postaram ci si na nie odpowiedzie |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | ciekawe rzeczy piszesz... dobrze wiedzie czasami mylaem e kady jest osobno szczerze mwic wydawao mi si, e skoro na listwie s 4 wtryskiwacze, to kady ma osobny czas wtrysku, i e tak te jest z gazem... a tu niespodzianka )
swoj drog, rzeczywicie moe tak by, fo kolejno zaponu jest jak zawsze 1342, wic jak 2 toki id sobie na d, to mog razem dostawa paliwko, a potem tylko iskr w rnych momentach
hehe, ale bajer
dziki za owiecenie, czowiek si uczy cae ycie... pzdr |
whitekiel Toyota Avensis Wagon rzeszow | Witam ponownie Dzisiaj rano jezdzilem po warsztatach instalujacych gaz i ....W jednym chce mi zakladac sekwencje(3300PLN) jesli wtryski maja okolo 2ms czas reakcji a jesli beda miec kolo 1,5 ms to wtedy zwykla instalacja(1900 PLN) na reduktorze VEGA (dwukomorowy) i elektronice LES-170 AEB...A w drugim warsztacie chce mi zakladac zwykly gaz firmy Landi Renzo...Sam nie wiem co wybrac...Prosze o jakies dobre info i jakas podpowiedz co bedzie lepsze...z gory dziekuje i pozdrawiam![]() |
Perzan TOYOTA MANIAK ![]() ST191L-DWMNKW Krakw | Zaley czy chcesz wyciska wszystko z tego silnika, czy wystarczy Ci po prostu jazda ?
Pierwsze - aduj sekwencj. Drugie - wsadzaj II-g i migaj na zdrowie Cho powiem szczerze, e ciko jest znale godnych zawodnikw na wiatach nawet przy II gen w tym silniku
Wsad tylko jak najlepsz elektronik do tego z czujnikiem temperatury reduktora i spokj wielki
Ten silnik bardzo dobrze znosi gaz
Pozdro. ----------------- *** Try not. Do or do not. There is no try. *** |
whitekiel Toyota Avensis Wagon rzeszow | CZyli radzisz sekwencje?? ![]() |
Perzan TOYOTA MANIAK ![]() ST191L-DWMNKW Krakw | Wybr jak zawsze naley do Ciebie
Mnie wystarcza "jazda"
whitekiel Toyota Avensis Wagon rzeszow | No wlasnie zastanawiam sie czy sekwencje zakladac czy zwykla instalke:/A czy na zwyklej instalacji jest duzy spadek mocy i czy duzo wiecej pali gazu??I czy wystepuja"strzaly"??Pozdro |
piwo Toyota Carina E Warszawa | Sprawdz od czasu do czasu czy dostales jakies PW (prywatne wiadomosci) Moze na czesc z tych pytan znalazlbys odpowiedz juz wczesiej |
waldix CarinaE sieradz | Ja mam coprawda inny silnik (4A-FE, 1,6 16V 97r) instalka gazowa zwyka (bo jak kolega wyej mwi wybraem jazde) czyli centralka sterujca Bingo-S, reduktor Stefanelli reszta to Stako i Tomasetto. Spalanie to okoo 7,5L gazu na 100km przy prdkoci 100-110km/h, w miecie nigdy nie dobiem do 9-10L gazu. Oczywicie odczuem lekki spadek mocy na wyszych obrotach ale mnie to nie przeszkadza. |
Perzan TOYOTA MANIAK ![]() ST191L-DWMNKW Krakw |
Nie powiem Ci, czy jest duy spadek mocy, bo zaoyem gaz bardzo szybko po zakupie auta. Na hamowni nie byem. Wiem jedno. VW 1,8T si nie boj
O ile wicej pali... zaley ile way Twoja noga U mnie to jest 30-40% wicej gazu po miecie.
Strzaw miaem kilka przez 4 lata, wszystkie przy gwatownym przyspieszaniu w ostrym zakrcie (mae rondo). Za kadym razem drobna regulacja reduktora niwelowaa ten problem
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | Jezeli gazownicy maja wszystko Landirenzo to mozna smialo zakladac.Sam zalozylem reduktor i kompa z tej firmy i bardzo sobie to chwale.Strzaly to wynik zbyt ubogiej mieszanki lub kiepskiej instalacji i mozna sie przed tym zabezpieczyc.Jeszcze nigdy przez 4 lata nie mialem strzalu w kolektor.Spadek mocy bedzie zalezny od stopnia zdlawienia przez mixer ale nawet II gen. potrafi byc prawie idealna no i tansza od sekwencjii.Nie odczuwam zadnych problemow podczas pracy zimnego lub cieplego silnika. |
Perzan TOYOTA MANIAK ![]() ST191L-DWMNKW Krakw | Carinus, poka mi gazownika, ktry bdzie tak dopieszcza instalacj jak Ty ??
Przecitny uytkownik dostaje instalacj w standardzie i jedzi
II gen w "normalnym" wykonaniu bdzie odbiega troch od ideau
whitekiel Toyota Avensis Wagon rzeszow | No to we wtorek zawoze autko Zakladam sekwencje Lovato:]CZy dobrze wybralem??Prosze o info Pozdro |
| « Poprzedni | Nastpny » | |