Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MolibdenFSO Miłośnik FSO Śl | 2006-05-11 23:15:37 Kojarzycie Celme?? Wiertarki i inne elektronarzędzia. Swego czasu na Święcie Trzech Braci w Cieszynie (chyba 1996 rok) Celma wystawiała jakąś terenówke, miałem wtedy 8 lat i pamiętam tylko,że dostałem od nich czapke z daszkiem i połaziłem po tej terenówce. Potem nic o tym nie szukałem, bo więcej o tym nie słyszałem, aż tu nagle dziś przypadkowo znalazłem TO CZy ktoś z Was wie coś więcej może o tym samochodzie? Fotki??? ![]() A propos - tam gdzie mieli go produkować czy też produkowali dziś stoi Kaufland i Castorama ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2006-05-11 23:28:40 |
![]() MolibdenFSO Miłośnik FSO Śl | 2006-05-11 23:50:23 Gdzieś o tym pisali czy coś? Bo szczerze mówiąc to pamiętam ten samochód tylko z tej wystawy na rynku w Cieszynie... |
![]() MolibdenFSO Miłośnik FSO Śl | 2006-05-13 18:00:24 Zeskanowałbyś?? On był sprzedawany w sieci dilerskiej FSO? |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2006-05-14 13:35:51 |
![]() Mikry Miłośnik FSO 3xRWD, FWD, valve free Łódź | 2006-05-15 13:52:27 Były to czasy, gdy montowano w Polsce dosłownie wszystko - od Mercedesów (Głowno) przez Ople (Żerań, Gliwice), Volkswageny i Skody (Antoninek), Ford (Płońsk?) aż po Tavrie (również w wersji Van z tylną klapą w stylu poloneza Caro-kombi), Aro i Yugo (w tym kabriolet) w Łodzi, te ostatnie montowano do czasu, gdy Amerykanie pierdyknęli bomby na zakłady Crvena Zastava. |