Wywaliło uszczelkę pod pokrywą zaworów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
silnik kichnął na benzynie.Efekt jest taki że wywaliło uszczelkę pod pkrywą zaworów iwyciekł olej.Przewody nowe,świece nowe po wykręceniu bialutkie. Proszę o poradę.
Pomyliłem się iwstawiłem ten temat w porady .ach te nerwy

Że co? Chcesz receptę na kichanie silnika? Rutinoscorbin...
A co do uszczelki to masz TU

Zadawaj pytania po dogłębnym przeszukaniu forum.
A jeśli już je zadajesz to precyzyjnie proszę

Na zdrowie...
silnikowi

oczekiwałem pomocy a kolega wysilił się na złośliwość. Może mało precyzyjnie opisałem peoblem.Nie chodzi mi ouszczelnienie pokrywy.Jakie musiało być ciśnienie skoro uszczelka wyskoczyła na całej długości po stronie kolektora wydechowego.

czekaj, niech ja pomysle, nie podales jaki masz silnik a zadasz odpowiedzi, to ja Ci odpowiem nie wiem jakie jest cisnienie, ale czy to jest wazne, nie masz uszczelki i finito, masz jakies dylematy ze kolega podal Ci jak na tacy watek gdzie jest to opisane a Ty zaraz zlosliwosc, zastanow sie najpierw czego oczekujesz zadajac jakies pytanie.
Mam Ci moze powiedziec albo inni klubowicze co zrobic jak olej wyciekl? Zmien uszczelke dolej oleju i po sprawie, a jak nie masz uszczelki to moze silikon pomoze

silnik 2 lit. 16zaworów,benzyna.Nie chodzi mi oporadę jak uszczelnić pokrywę zaworow.Czy uważasz że to jest normalne że uszczelka wyskakuje spod pokrywy.pozdrawiam

jak bys byl na XI zlocie to bys wiedzial ze mi tez szlak trafil uszczelke, a nic w sumie nie robilem z nia, zalozylem czujnik,poskrecalem, przyjechalem na plac i zmienialem uszczelke. najpierw poszedl silikon aby tylko dojechac a potem nowa uszczelka i jezdzilem na niej do konca, moze poprostu byla pokrywa niedokrecona, uszczelka przerwana

Sprawdź przewody odpowietrzające komore zaworową , są to przewody po lewej stronie pokrywy zaworów jeden gruby , drugi cienki i idą do głównego węża kolektora ssącego , sprawdz czy nie są zawalone jakimś gównem

umyłem ręce idzielę się nowym doświadczeniem.Iak już pisałem w pierwszym poście silnik ,,kichnął,,i w tedy wyskoczyła uszczelka od strony kolektora wydechowego iwypłynął olej. Przyczyna to rozfząd poluzował się napinacz pasek przeskoczł o1 ząbek , kichnięcie było na tyle mocne że pokrywa zaworów się odkształciła[do wymiany],kolegom którzy chcieli pomóc dziękuję,natomiast złośliwcom którzy wysyłali mnie do lekarza lub dolać olej....a, niech będzie, też dziękuję.Przecież na forum powinni spotykać się ludzie życzliwi.