Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
seweryn80 LOB MEMBER Opel Omega B 2,5 v6 Będzin | 2006-05-28 15:05:31 Witam. Ja posiadam tarcze brembo i klocki lukas i jest bardzo dobrze, już 20kkm zrobiłem i nie widać śladów zużycia tarcz. Wszystko równo hamuje bez wibracji. Jeśli chodzi o ferodo klocki to teść złożył do oryginalnych tarcz i też się dobrze spisują nie ścierają sie szybko nie pylą nie wibrują itp. tak że polecam te kombinacje.
PS a tak w ogóle to pracuje na utrzymaniu ruchu tarcz hamulcowych Brembo w Dąbrowie Górniczej, wiem jak je produkują co z nimi robią od wytopu, odlewu do obróbki i wysyłki. |
Szymek_J Omega C Szczecin | 2006-05-28 22:13:31 zdecydowalem sie na Brembo i Ferodo, w sklepmoto.pl zaoferowali komplet za 470zl Jak przysla to opisze wrazenia ![]() |
![]() Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2006-05-29 08:36:21 z tyłu Ferrodo z przodu Brembo do disla
gwarantowane +15 koniuf na lęwą stronę i 10 koniuff na prawą |
Scooby Omega caravan 2.5V6 Warszawa | 2006-05-29 10:09:08 Ja ostatnio założyłem Ferodo ( kupiłem w IC ) i nie jestem zadowolony. Zona ma je w corsie i sa super, a w omie szybko tracą siłe hamowania po nagrzaniu, zupełna porażka. |
![]() Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2006-05-29 14:08:30 Już kupiłeś, więc musztarda po obiedzie można powiedzieć, ale tak naprawdę nie napisałeś, jaki styl jazdy prezentujesz. Jeśli jeździsz bardzo szybko, używasz często hamulca, to obawiam się, że brembo za 200zł może nie wystarczyć. Z drugiej strony, nie wiem, co wystarczy do jazdy, o której piszę, bo ja zakupiłem za ponad 1000zł swojego czasu komplet EBC tarcze Sport i klocki RedStuff. Wytrzymały 7.000km !!! (słownie siedem tysięcy) i było po klockach (to jeszcze pół biedy) i po tarczach ![]() Dlatego, jak to już w którymś z postów napisał forumowy guru DRA ![]() |
Szymek_J Omega C Szczecin | 2006-06-03 16:51:26 Przesylka dotarla dosyc szybko bo po dwoch dniach (sklepmoto.pl). Moja historia ku przestrodze innych... Klocki juz mocno szorowaly, wydawaly straszne osglosy ![]() ![]() ![]() Wypadl jeden kolcek! na prawym kole, zewnetrzy, tzn ten od strony kola, dobrze ze nie od strony tloczka. Tarcza oczywiscie spilowana dociskiem ![]() Moral z tego taki, ze nie mozna czekac do ostatniej chwili ![]() Wracajac do zestawu Brembo i Ferodo... to moje wrazenia sa jak najbardziej pozytywne, jezdze dopiero na nich dwa dni ale jak narazie jest ok. Pozdrawiam |
seweryn80 LOB MEMBER Opel Omega B 2,5 v6 Będzin | 2006-06-03 19:37:42 A jednak mnie posłuchałeś nie będziesz żałował. napisze ci dlaczego, raz ugotowałem je, bo w zimę mi nawaliły uszczelnienia tłoczków i bród, sól itp. doprowadziło do tego że nie odbijały i hamowały non stop spalanie 20 litrów tarcze czerwone bo to noc świeciły się jak tym na rajdzie ![]() |