MotoNews.pl

SŁABO ŚWIECĄCE KSENONY W AVENSIS 2003

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM WSZYSTKICH.MAM PROBLEM ZE ŚWIATŁAMI MIJANIA KSENONAMI BARDZO SŁABO OŚWIETLAJA DROGĘ.WŁAŚNIE KUPIŁEM AVENSIS KOMBI Z TĄ WADĄ.MOŻE KTOŚ MIAŁ JUŻ Z TYM PROBLEMY TO COŚ PODPOWIE CO MOGŁO SIĘ USZKODZIĆ.WIEM ŻE NAJPROSCIEJ BYŁOBY JECHAĆ DO SERWISU ALE TO SĄ DUŻE KOSZTY.

pewny jesteś że to Xenon - soczewka to nie wszystko..., a właśnie z soczewkami w Ave ludzie mają problemy...

jeśli masz Xenon, to jedyna opcja jest że jest wypalony ( mało prawdopodobne, chyba że Twoja Ave ma z 400kkm ), albo nie świeci

pzdr

SAM NIE WIEM CO ZA PRZYCZYNA ŻE TAK SŁABO ŚWIECĄ,NIE WIEM JAKI TYP XENONA NAWET KUPIĆ ŻEBY SPRÓBOWAĆ WYMIENIĆ,ALE KTOS MI Z KOLEI POWIEDZIAŁ ,ŻE XENONY SIE NIE WYPALAJĄ,JESZCZE JAK AUTO JEST Z 2003R,TO DZIWNA SPRAWA.CZEKAM NA WASZE RADY.POZDRAWIAM WSZYSTKICH .

jeśli w Ave - jest to D2S, podeślij mi łaskawie fotki,jak to świeci ( mhm@op.pl ), ewentualnie zadzwoń do mnie w weekend ( 501 021 019 ) pomyślimy coś...

ale najlepiej podrzuć fotki - nie chcę zakładać że masz zwykłe H7, a nie d2S, ale kiedyś ktoś się skarżył na Xenon w Ave,a okazało się że ma niebieskawe H7 zamiast Xenona

u mnie w nocy wygląda to tak, ale zdjęcie i tak nie oddaje tego, co dzieje się przed autem

pzdr

[ wiadomość edytowana przez: marcinm dnia 2006-05-31 22:25:49 ]

moze to glupio zabrzmi, ale cos sie zabrudzilo lub lampa w srodku zaparowala i osiadlo cos na zarowce.

Cytat:
2006-05-31 21:56:46, wapel pisze:
SAM NIE WIEM CO ZA PRZYCZYNA ŻE TAK SŁABO ŚWIECĄ,NIE WIEM JAKI TYP XENONA NAWET KUPIĆ ŻEBY SPRÓBOWAĆ WYMIENIĆ,ALE KTOS MI Z KOLEI POWIEDZIAŁ ,ŻE XENONY SIE NIE WYPALAJĄ,JESZCZE JAK AUTO JEST Z 2003R,TO DZIWNA SPRAWA.CZEKAM NA WASZE RADY.POZDRAWIAM WSZYSTKICH .

Niestety ale palniki xenonowe tez traca swoja sprawnosc.Dodatkowo na dnie bańki osadza sie czesto nalot ktory oslabia strumien swiatła.Wazniejsze od rocznika lampek jest ilosc godzin pracy lampy.Powiedz jeszcze na jakiej podstawie stwierdzasz ze Twoje lampy słabo swiecą?

no, osadza się, taki jakiś brązowawy... nie wie ktoś skąd to się bierze?? pzdr

Witam!! Wysyłam wam zdjęcia zrobione w nocy samochów w odległości 6 m od drzwi Zauważyłem że prawa lampa jest zaparowana!! W środku jest skroplona woda...

no i gdzie te zdjęcia?? zaparowana?? pękła, czy po prostu paruje?? woda w lampie, to żadna przyjemność - ostatnio miałem z tym dużo zajęć... tyle że ja mam przeróbki a nie fabryczne...

pzdr

SORY,ALE JUTRO WYŚLĘ TE ZDJĘCIA BO NIE BARDZO WIEM JAK JE ZAŁADOWAĆ,ALE WIDAĆ ŻE ZDECYDOWANIE GORZEJ SWIECĄ OD TYCH PREZENTOWANYCH PRZEZ MARCINA.POZDRO

wyślij mailem, żeby załadować na forum musisz wrzucić na jakiś serwer, typu imageshack, czy fotosik.pl

mail do mnie znajdziesz w profilu, albo pisz na gg ( też w profilu )

pzdr

no, tak jakoś marnawo...

na pierwszym zdjęciu niby wszystko ok, tylko trochę ciemnawo, a na drugim, to w ogóle jak xenon nie wygląda, więc teraz to już sam nie wiem...

może rzeczywiście masz wypalone żarówki ( ale to się zdarza po 300-500kkm ), albo odbłyśniki w soczewce poszły ( czytaj skorodowały ), też mało prawdopodobne...

jak będziesz kiedyś w okolicy Bochni w weekend, to zapraszam, obejrzymy...

ewentualnie jutro ( 3.6.6 ) jestem w Tarnowie - kawał drogi, ale jak coś, to wal śmiało na komórkę - jak dam radę - pomogę

pzdr

Dzięki za zaproszenie,ale dzisiaj nie mogę być w Tarnowie.Jestem umówiony na piątek w toyocie w Zgłobicach na wymianę rozrządu to zapytam co oni o tym sądzą ,może poprzedni własciciel dużo jezdził w nocy ,no nie wiem.A co sądzisz o żarówkach z alegro za 100-150 pln,widziałem nawet philipsa ciekaw jestem czy są coś warte.Narazie dzięki

co sądzę?? nic, jak trzeba będzie to kupię - obojętne jakiej firmy, byle były NOWE!!

zgłobice? jeden z mechaników tam jest geniuszem - oby Twoje auto trafiło w jego ręce

zapytaj ich przy okazji, niech Ci pokażą jakąś inną Ave, albo niech Ci przerzucą próbnie nowe żarówki z innej - wtedy będziesz miał jakieś porównanie...

pzdr

Witam,byłem w serwisie i stwierdzili że konieczna wymiana reflektorów,że są nienaprawialne.Nie wiem co robic koszt reflektora to 2500 pln trochę dużo.

a powiedzieli dokładnie co??

bo takie bajki, to specjalność ASO...

daj znać - pomyślimy coś, a tymczasem zajrzyj tu :

Allegro

pzdr