MotoNews.pl

Ile wytrzyma nowe sprzęgło?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Zawsze coś sie musi zepsuć. Od paru dni miałem problem ze zmianą biegów, to znaczy przy ruszaniu albo weszły albo trzeba było zapalać maszyne jeszcze raz i próbować.Dzisiaj sytuacja zrobiła się już nieciekawa , ale jakoś dojechałem do mechanika. Wymienił płyn od hydrauliki, coś pogmerał i stwierdził że to sprzęgło i trzeba rozebrać i zobaczyć. Jakieś pół roku temu wymieniłem tarcze sprzęgła i łożysko. Wszystko kupione w JC. Czyżby była to wina słabej jakości tych podzespołów? Na starym sprzęgle przejechałem dwa lata ponad , a nie wiem kiedy było wymieniane. A tu nowe podzespoły i kicha po pół roku. Co to może być?

pewnie kupiles ten sam SHIT co ja czyli NKK
Mi szarpie przy ruszaniu juz po 10tys km.

NKK to po prostu bull shit i tyle

Dobre sprzeglo = drogie sprzeglo

Ile kilometrów zrobiłeś na starym, a ile na nowym?

Cytat:
2006-06-05 15:31:59, Cromm pisze:
pewnie kupiles ten sam SHIT co ja czyli NKK Mi szarpie przy ruszaniu juz po 10tys km. NKK to po prostu bull shit i tyle Dobre sprzeglo = drogie sprzeglo

pytanie co oznacza drogie... ja kupiłem AISINa za 500zł ( tarcza+łożysko+docisk )

NKK jeszcze nie testowałem

jest jeszcze kwestia wagowa przy sprzęgle : ile waży prawa noga kierowcy... to dość istotny szczegół... Ojciec na Prevce ma 230kkm na sprzęgle, i uślizgu nie ma, a powoli nie jeździ, i auto ciągle obładowane...

pzdr

A gdzie kupowales AISIN-a ?

W JC chyba nie maja tych sprzegieł, moze w Inter-Teamie ?