Kontrolki

« Poprzedni | Nastpny »
witam wszystkich
jestem swiezym posiadaczem omegi b 2.0 16v i mam taki problem a mianowicie po odpaleniu wszystko ladnie i pieknie ale jak przekrocze 1500 obrotow zapalaja sie po kolei kontrolki poduszek pozniej abs a na koncu silnika jak odpuszcze gaz to gasna czy to moze byc spowodowane za wysokim ladowaniem czyli diody powiedzialy papa dodam ze nie swieci ladowanie w ogole chyba spalona zarowka a i kilka bylo spalonych innych od postoju kierunek mgielne a moze to jakis blad bo auto dlugo stalo bez akumulatora juz wiem jak sprawdza sie bledy to sprawdze szukalem tez o kontrolkach ale takiej sytuacji nie doczytalem dlatego pisze wiec nie wzucajcie mi zaraz tablicy tylko powaznie prosze o pomoc i dodam ze alter to delco remy
pozdrawiam

Miaem bardzo podobnie przy jednej wytartej a drugiej brakujcej szczotce w alternatorze. Przy wyszych obrotach wzrastay drgania szczotka nie czya i prdu brakowao.

wanie jestem po diagnozie i tak alternator dawa prawie 20v adowanie spaliy si 3 cieki na liczniku na tej folji oraz arwki ladowania i kierunku wymieniem regulator i adowanie w normie 14.7v ale jeszcze dioda szczelia i chyba cay mostek musz zmieni bo to jest w rodku i nierozbieralne - chyba-
i zbadaem bdy ale ni jak nie mog tego ugry bo u mnie nie zaczyna od 12 tylko od razu wali bad i tak 10 mrugni 1s przerwy jedno mrugnicie 1s przerwy 1 mrugnicie 1s przerwy 10 mrugni i 3s przerwy i nastpny 10 razy 1s pauza 5 razy 1s6razy 1s 10razy 3s i powraca do pierwszego
JAKIE TO BDY JAK JE ODCZYTA PROSZ O POMOC
I TAK JAK MWIE POWTARZA PO RAZIE I BEZ DWUNASTEK NA POCZTKU I NA KOCU
a co z tym mostkiem dostane gdzie taki nie chce uywanego bo to bez sensu
ale si rozpisaem
pozdrawiam
peen nadzieji e bdzie dobrze

[ wiadomo edytowana przez: danp dnia 2006-06-09 18:25:00 ]

Polecam cay alternator u mnie w dobrej cenie, ale ze wzgldu na status tylko 10% rabatu.

klik

A z ciekawoci zapytam ile za cay alternator chcesz ,bo mostek prostowniczy na pewno bdzie taszy.
A co do naprawy mostka to si nie opaca lepiej kupi nowy i masz spokj

i tak zamierzam zrobi bo kupiem omeg i takie jaja a ju wymieniem oyska i szczotki zanim zarejestrowaem a teraz reguletor wic zainwestuje jeszcze w mostek i myl e troch pojede a z uzywk t nigdy nic nie wiadomo
tylko mam nadziej e dostan taki mostek bo u nas troch bieda z takimi czciami
hej

90 z alternator

wszystko ju w podku zaoyem nowy mostek i regulator i teraz jest gitarra adne nieoczekiwane wiecenie ktrolek czy inne takie
- udao si -

« Poprzedni | Nastpny »