OPERACJA POŁUDNIE 2006 - zlot pojazdów militarnych w BB

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W Bielsku Białej na poligonie odbył się kolejny raz zlot pojazdów militarnych - Operacja Poludnie 2006.
Impreza świetnie zorganizowana, ludzi masa ale warto było się tam dostać Zanim wjechałam do Bielska stałam chyba ze 20 minut w korku bo akurat pojazdy przejeżdzały i wstrzymano ruch. Impreza zakończy się dziś.
Przedstawiam kilkanaście zdjęć i krótką relację:

Na początek auto które chciałam zobaczyć z bliska - Hummer. Słyszałam że jednoska w Bielsku otrzymała ich kilkanaście - na poligonie były chyba 4 sztuki. Fajnie tak siedzieć w prawdziwym wojskowym Hummerze

"Serduszko" hummera wzbudzało ogromne zainteresowanie.

Wewnątrz nie było specjalnie dużo miejsca

Żołnierze chętnie pozowali do zdjęć

Dla mnie to najważniejsze zdjęcie

Ludzie poprzywozili swoje pojazdy z najróżniejszych miejsc - także z zagranicy. Wiele z tych maszyn miały żółte czyli zabytkowe blachy.

Mały zwinny pojazd zwiadowczy

Fajne zawieszenie :phi:

Niemcy :phi:

Ćwiczenia i pokazy

to "maleństwo" właśnie się zwinnie obraca w miejscu tylko nie widać tego na zdjęciu

Bardzo fajne jest to, że właściciele tych aut są poubierani w stroje wojskowe odpowiadające pochodzeniu pojazdu Można tam spotkać zwykłych ludzi poubieranych w munduty i hełmy - po prostu pasjonaci i też chętnie pozują do zdjęć

Suuuuuuuuuuuuper impreza, dzięki za relację

Widać, że impreza suuper, a i kierowca hummera jaki....
Dali chociarz pojeździć?

Cytat:
2006-07-16 17:46:26, Zawilczak pisze:
Dali chociarz pojeździć?

No co Ty... a jeszcze Piglett tak zamknął drzwi że wysiąść nie umiałam i nikt mi nie chciał pomóc Potem Pan żołnierz pomógł

Noo impreska cacy
Może by my tam zrobili spota na za rok
Tak przy okazji... po sąsiedzku