Przestał działać pilot w kluczyku.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie,
od pewnego czasu mam pewien problem z działaniem mojego pilota w kluczyku. Nie wiem o co chodzi bo jak naciskam otwórz lub zamknij to lampka w pilocie się zaświeca, a auto nie reaguje. Gdzie mam włożyć ręce aby zaczęło działać ? W pilota czy gdzieś w moduł centralnego zamka ?
Może ktoś z Was ma ( miał ) taki przypadek ?

Pozdrawiam,
KZ

A bateryjkę wymieniałeś?

Tak, wymieniałem nic to nie dało. Pod koniec życia było tak, że zadziałał od czasu do czasu, ale teraz to już kaplica, tylko dioda działa.

więc znajdź wątek o programowaniu kluczyka i powinno pomóc.

Programowanie niestety może nie pomóc.
Miałem taki sam problem.
Na początku programowanie pomagało ale na krótko.
Wymieniłem baterie i bez zmian
Wystarczyło pilota do kieszeni włożyć i dupa.
W końcu przyokazji regenerazji komputera - (wyświetlacza)
Specjalista mi coś w nim pogrzebał i działa bez problemu już ze dwa miesiące.
Kosztowało mnie to 30 PLN

Miałem podobny problem po wymianie baterii przestał działać,okazało się że jeden styk który przekazuje napięcie na płytke miał pęknięty lut .
Rozgrzałem go lutownicą i wszystko ok.

Pooglądaj dokładnie pilota.

kurcze...chłopy coby nie było czy bateria, czy złamana nóżka....jeżeli jest dłużej bez napięcia trzeba go zaprogramować na początek

co do złamanej nóżki to miałem to już chyba ze 3 razy - ten typ tak ma - w końcu na baterię położyłem kawałek złożonej kartki i zamknąłem pilota - od tamej pory nóżka się nie łamie.

Zrobiłem jak w postach: Odłączyłem akumulator na 30 minut . Podłączyłem, trzymałem guzik przy włączaniu załonu, drzwi zaryglowały się i otworzyły - zaczęło działać - Hura !
Minęły 3 minuty i .... znowu przestało działać, nie mam już sił czekać 30 minut. Czy ktoś zna przyczynę ? pomocy.

........................................
Gdzie mogę umieścić FANTASTYCZNE zdjęcia z przerabiania instalacji 55W na 100W świateł drogowych ? - są super, a instalacja jak fabryczna - brak rzeźni.
....
Pozdrawiam,
KZ

Cytat:
2006-07-27 08:28:14, zietek pisze:
Gdzie mogę umieścić FANTASTYCZNE zdjęcia z przerabiania instalacji 55W na 100W świateł drogowych ?

Oczywiście w dziale "Sprzedam/Kupię" albo "Zloty LOB"

Zietek, u mnie było podobnie, może nie wiele to pomoże ale ja

włożyłem klucz do stacyjki,przy włączonym zapłonie trzymałem

przycisk od zamykania.
Zaryglowało,otworzyło tak chyba ze dwa razy,gdy już zaryglowało i rygle trzymały wyjąłem klucz,nadusiłem otwieranie i działa.

Miałem to samo az wkońcu zupełnie mi padł pilot i jie mogłem odpalic autka paliła sie czerwona diudka pod pokrętłami temperatury od imobilajzera pojechałem do znajomego elektryka i kazałem mu odciać immobilajzer. Zajeło mu to 2in (odkręcił 1 śróbke przecioł 1 kabel i przykręcił śróbke-koszt -browar iŚWspokuj bo musiałem wyłączyć 1 pilotem alar i drugim immobilaizer a teraz tylko pyk i chodzi a dla świetego spokoju założyłem sobie własne odciecie i to jest pewniejsze od immobilajzera bo można go wyłączyc wyrywajac plastik pod nogami pasażera i wyrywajac jeden kabel mianowiciie zakładajac ze złodziej nie bedzie bawił sie w oszczędzanie plastiku to odpali omesie z immobilajzerem jakies 10s później niz bez immobilajzera wiec wole go niemiec. A jesli chodzi o rygiel i domykanie szyb to i tak mam połączone z allarmem wiec niepotrzebuje orginała