MotoNews.pl

Wypluwanie oleju Corolla

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!! przymierzam sie do kupna Tpyotki , rocznik 93, sedan, 1.3 16v.... wszystko pieknie , ladnie oprocz tytułowej sprawy, manowicie po zapalnieu silnika, gdy odkrece wlew oleju zaczyna olej wypluwac :/ i to w niemałych ilosciach :/ moim zdaniuem jest to oznaka duzego zuzycia silnika.. ale znajomy mechanik powiedział mi, ze nikeore silniki tak po prostu maja. Dodam, ze obroty spadły po odkreceniu kurka. Auto jest z gazem, przebieg 190 tys km, ale nie na 100% . Reszta czesci sprawna, blacha zdrowa, tarcze, klocki ok, nic tylko jezdzic, ale... czekam na Wasza opinie. Czy u was tez zachodzi cos podobnego ? Czt to jednak zuzycie silnika :/ Dziekuje za pomoc!

U mnie jak odkrece korek to wałki rozrzadu raz mi wypaćkały okulary olejem ktory rozbryzgują wiec juz tam nie zagladam i nie eksperymentuje

Bradziej czepialbym sie instalacji LPG ze jest zle zalozona.

Moze winą za spadek obrotow po odkreceniu korka wlewu jest zatkany zawor odpowietrzania skrzyni korbowej ktory jest wetkniety w pokrywe dekla glowicy z zktorego idzie czarny wezyk do przepustnicy ?

ciekawe jak chlapie? U mnie rocznik 1991 12V po odkreceniu korka jest widoczna tylko blacha od pokrywy zaworów.

moj kolega ma identyczny silnik jaki ja ogladałem czyli 1.3 16v i tez ma gaz wsadzony i nic nie chlapie - dzis sprawdziłem... wiec jednak silnik jest zajechany :/ kurde :/ a takie fajne auto było :/ no nic, poszukam czegos innego... Ehh Ci Polacy, czy oni nie potyrafia sprzedac czegos nomalengo ? wiecznie cholera kombinuja Moj przyjaciel ma Carinke E 1.6 ,'97, super chodzi i ja w sumie dzieki niemu tak sie napaliłem na Topyote bo swietne auto
Jka cos kupie to sie pochwale dzieki za pomoc i szerokiej drogi zycze!! Fajne forum macie! pozdro for all !!

Zawsze bedzie ciut chlapać przeciez walki rozbryzguja olej a plytki musza miec poslizg...
Nachyl sobie glowe na d korkiem i zobaczymy czy nie chapie

pozdrowka

u mnie chlapie i tak ma być. tuż pod korkiem sa krzywki wałka rozrządu które wirują ze sporą prędkością. normalka że chlapie olejem