Siedzenia Avensis

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich, Ze względu na wzrost 190 cm mam problem z komfortem jazdy w Avensisie rocznik 2001. Czy Ktoś z Was próbował przebudować lub wymienić siedzenia w tym samochodzie. Ja najchętniej widziałbym fotel z Vectry lub Mondeo. Podobno jest to niemożliwe, ze względu na dolne mocowanie pasa bezpieczeństwa w siedzeniu.
Proszę o pomoc, co z tym fantem zrobić.
Dzieki, pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów.

jechałem nową Ave ( 2006 ), miejsca na nogi z długości było aż nadto, pytanie tylko jak z tym siedzeniem, bo nie wydawało mi się zbyt długie...jechalem nią kilkanaście km, i myślałem o czym innym niż komfort

mocowaniem pasa się nie przejmuj - możesz go przymocować np do tunelu, czy do nowego siedzenia - kwestia kilku punktowych spawów, albo jednej dziury na przestrzał...

sprawdź rozstaw mocowań i pomyśl o siedzeniu z LS / GS / SC...

albo pójdź najprostszą ( aczkolwiek nie najtańszą ) drogą i odwiedź http://www.recaroshop.com, i po problemie...

pzdr

Chyba wystarczy znaleźć pozycję --> ja mam 193cm i Ave 2001 i przez ból pleców znalazłem ustawienie pozwalające na zapomnienie o bólu. Teraz nawet wielogodzinne podróże nie męczą. Wadą jest bardziej brak poziomej regulacji kierownicy. Siedzenia nie są aż takie złe.

Albo może jakiś zakład tapicerki samochodowej --> w końcu kształt siedzenia zależy od wkładu pod tapicerką. Taki pomysł

ja również do niskich nie należę i bez problemowo znalazłem pozycję za kierownicą czy to w nowej ave, czy też w jej poprzedniczce carinie e