Płaskie pióra wycieraczki - czy warte są uwagi.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Co sądzicie o płaskich piórach wycieraczek typu jak np. na tej AUKCJI.
Czy warte są zainteresowania, jak zbierają przy większych prędkościach itp, itd.
Może macie jakieś doświadczenie z nimi.

Chciałbym je kupić ale nie chcę się sparzyć więc wolę spytać.
Teraz używam zawykłych piór wycieraczek firmy ALCA i sobie chwalę (chociaż szybko siada ta od pasażera - krzywizna szyby) więc może te płaskie będą lepsze.

Czekam na Wasze opinie.

Pozdro

Ciotka i kolega kupili takie plaskie wycieraczki , nie wlasnie te ale w podobnej cenie. Oboje po jednym uzyciu je wyrzucili , wielka kaszana , wode zbiera gorzej od szmaty .
Ale jak kupisz takie wycieraczki jakiejs dobrej firmy np. Valeo to pewnie bedzie inna bajka. Ale nie ma to jak zwykle piora , polecam Valeo z czystego serca , super zbieraja wode a cena tez przystepna.

albo kup takie płaskie od Valeo.

model XTRM, mam na Previi, jest super - nawet taka na 70cm długa zbiera wodę super.

nie ukrywam że kosztują tyle co 2 lub 3 komplety zwykłych, ale wtedy można w deszczu śmigać i 200 i nie podnosi piór...

kwestia tylko tego, do czego ich potrzebujesz... jak chcesz sobie podnieść ego, to bierz w ciemno. tak samo, jeśli gonisz w deszczu autostradami >150.

żywotność mają taką samą jak zwykłe, więc dla mnie taki wydatek ma sens tylko wtedy kiedy przeszkadza Ci podnoszenie zwykłych wycieraczek powyżej pewnych prędkości...

aha, jeszcze jedna rzecz - na totalnie spiaskowaną szybę nie pomogą nawet najlepsze wycieraczki - wielu ludzi o tym nie wie

pzdr

Z doświadczenia wiem, że najlepsze wycierachy dostaniesz w ASO Swego czasu przerabiałem ten temat w Primerce, wyszło, że najdłużej i najlepiej spisywały się oryginalne

Wymianę będę musiał faktycznie przemyśleć czy warto.

Do ASO boję się już dzwonić, po tym jak ostatnio za cewkę zapłonową zawołali 3 tyś zł. To pewnie za wycieraczki zawołają ze 200 - 300 zł.

pozdro

Cytat:
2006-08-01 22:28:24, marcinstarletka pisze:
To pewnie za wycieraczki zawołają ze 200 - 300 zł. pozdro

Ostatnio jak się dowiadywałem, to były za stówę (kpl)

Za stówkę to jeszcze do przełknięcia. Jednak będę zmuszony zadzwonić do ASO i zobaczyć co mi powiedzą.

Pozdro