SBI AH45 - STOP WARIATOM DROGOWYM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może to nie miejsce na takie refleksje, ale kompletny brak znajomości przepisów i ślepota w zauważaniu znaków drogowych zmusiły mnie do napisania i zapytania się co o tym sądzicie.
Byłem w dniu wczorajszym świadkiem zdarzenia na skrzyżowaniu drogi podporządkowanej z drogą z pierwszeństwiem przejazdu. Samochód jadący drogą z pierszeństwem przejazdu skręcał z niej w podporządkowaną, natomiast auto z podporządkowanej chciało wyjechać na główną (nr rejestracyjny jak w tytule) wymuszając jednoczesnie pierwszeństwo przejazdu.
Kierowca samochodu jadącego prawidłowo zwrócił uwagę źle jadącemu na co tamtem zareagował w ten sposób, iż gwałtownie zmienił kierunek jazdy, zajeżdżając na przejściu dla pieszych drogę temu, który jechał prawidłowo, wyzywając go przy tym, itp.
Nie wiem, ale uważam, iż takim kierowcom powinno się zabierać prawo jazdy w trybie natychmiastowym.... co wy na to sądzicie.
Całość miała zdarzenie na drodze w kierunku Szczyrku.

Pozdrawiam wszystkich

widzę w temacie masz STOP Wariatom - idealnei pasuje to do zaistniałej sytuacji. Nie dość, ze gościu zachował sie jak typowy szaleniec na drodze, to jeszcze w bardzo chamski sposób zaraz po tym.
Czemu nie ma policji tam, gdzie by się najbardziej przydała
Choć mamy różne akcje propagujące bezpieczeństwo, wśród nich właśnie akcję STOP WARIATOM DROGOWYM - to do niektórych to i tak nie przemawia i dalej szaleją na drogach. Wystrzelać takich