Wskaźnik paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z wskaźnikiem paliwa Corsie B.
Kiedy przekręcam kluczyk kontrolka rezerwy się zaświeca i po kilku sekundach gaśnie. Natomiast później mimo iż wskazówka zachodzi na czerwone pole rezerwa się nie zaświeca, a drugi problem polega na tym, że wskazówka podnosi się tylko trochę.
na wskaźniku paliwa jest podziałka 20l i 40l, mimo iż zatankowałem pół baku wskazówka podnosi się tylko o 1 kreskę od rezerwy. Pomocy. Co może być przyczyną i jak to naprawić???

Cytat:
2006-09-20 08:37:50, admich82 pisze:
Mam problem z wskaźnikiem paliwa Corsie B. Kiedy przekręcam kluczyk kontrolka rezerwy się zaświeca i po kilku sekundach gaśnie. Natomiast później mimo iż wskazówka zachodzi na czerwone pole rezerwa się nie zaświeca, a drugi problem polega na tym, że wskazówka podnosi się tylko trochę. na wskaźniku paliwa jest podziałka 20l i 40l, mimo iż zatankowałem pół baku wskazówka podnosi się tylko o 1 kreskę od rezerwy. Pomocy. Co może być przyczyną i jak to naprawić???

To normalka pod zbiornikiem paliwa są kabelki od czujnika znajdź masę i przeczyść lub dolutuj dodatkowy kabelek do masy i wkręć na blachowkręta dojakiejś blachy. Chodzi o to że prąd mjając zbyt małą masę wskazuje inne wartość niż powinien

[ wiadomość edytowana przez: Marzenkachilsz dnia 2006-09-24 09:02:49 ]